חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

94% מציבור הנהגים מבצע פעולות מסיחות דעת בזמן הנהיגה

בימים האחרונים אנו עדים לתאונות קשות ברחבי המדינה, סקר חדש של עמותת אור ירוק חושף: 94% מציבור הנהגים מבצע פעולות מסיחות דעת בזמן הנהיגה וקרוב ל-40% מהם מבצעים פעולה בלתי חוקית בזמן נהיגה.
Bookmark and Share

כרבע מאוכלוסיית הנהגים מודים כי דיברו בנייד בזמן נהיגה ללא דיבורית או אוזנייה * למעלה מחצי מיליון נהגים דיווחו כי יצא להם לכתוב הודעת SMS בזמן נהיגה.

94% מציבור הנהגים מבצע פעולות מסיחות דעת בזמן הנהיגה וקרוב ל-40% מהם מבצעים פעולה בלתי חוקית בזמן נהיגה, כך מדווחת עמותת אור ירוק על סמך סקר שערך עבורה מכון גיאוקרטוגרפיה בקרב 400 נהגים המהווים מדגם ארצי מייצג של אוכלוסיית הנהגים בישראל.
 
על פי הסקר, כ- 770,000 נהגים מודים כי הם מדברים בנייד בזמן נהיגה ללא דיבורית או אוזנייה. הנהגים הגרים באזור הצפון נוהגים כך יותר משאר הנהגים בארץ (כשליש מהם), בעוד שיעור הנהגים מאזור השרון הנוהג לדבר בנייד ללא דיבורית או אוזנייה הוא הנמוך ביותר ועומד על כ- 15% בלבד.

לעומת זאת, כאשר נשאלו הנהגים על דיבור בנייד עם דיבורית, רוב הציבור (כ- 70%) דיווח כי הוא נוהג כך, בעוד שנהגי אזור המרכז 'מובילים' בשיעור המשתמשים בנייד עם דיבורית בזמן נהיגה ומנגד נהגי אזור הצפון מדברים בנייד עם דיבורית בזמן נהיגה בשיעור הכי נמוך (60%).
 
שמואל אבואב, מנכ"ל אור ירוק: "ממצאי הסקר מוכיחים כי ישנה עליה במודעות של ציבור הנהגים לסכנה שבביצוע פעולות מסיחות דעת. אך עצם העלייה במודעות אינה מספיקה. מרבית הנהגים ממשיכים לבצע פעולות מסיחות דעת בעת נהיגה, למרות שהם מבינים כי הדבר מסוכן.
 
במציאות היומיומית אנו נתונים במתקפה בלתי פוסקת של גירויים ומסיחי דעת, המזמינה אסונות נהיגה. הנהיגה, בניגוד ליתר מצבי החיים, לא מסתדרת עם הסחת דעת ומחייבת משמעת עצמית, הבנה והפנמה כי מדובר במשימה מורכבת וייחודית, המחייבת ריכוז עילאי ורציף".
 
אז כמה כותבים או שולחים הודעות טקסט בזמן נהיגה? על פי הסקר, 15% (מעל חצי מיליון) השיבו בחיוב כי הם כותבים הודעות טקסט בנייד בזמן נהיגה ו-25% (867,000) השיבו בחיוב כי הם קוראים הודעות טקסט מהנייד בזמן נהיגה. בראש הכותבים נמצאים נהגים מאזור המרכז (כ- 18%) ובראש הקוראים הודעות טקסט בזמן נהיגה נמצאים נהגים מאזור השרון (כ-30%)
 
אבואב: "קריאה או כתיבה של הודעת טקסט בנייד בזמן נהיגה לוקחת לפחות 10-15 שניות. כאשר אדם נוסע במהירות של  100 קמ"ש, הרכב עובר בפרק זמן זה יותר מ-400 מטר של נסיעה ללא נהג. זוהי ללא ספק אחת הפעולות המסוכנות ביותר שנהג יכול לבצע בזמן נהיגה"
 
עוד נשאלו הנהגים לגבי הרגלי קריאת עיתון או ספר בזמן נהיגה. במקרה זה, הרוב המוחלט של הנהגים (כ-99%) דיווחו כי מעולם לא נהגו וקראו עיתון או ספר.
 
אך כאשר נשאלו לגבי החלפת דיסק ברכב או התעסקות עם הרדיו, 70% דיווחו כי נהגו כך בתדירות כלשהי כאשר כרבע מהנהגים דיווחו שהם עושים זאת בתדירות גבוהה עד גבוהה מאוד. בראש הרשימה נמצאים הנהגים מאזור השרון, אשר 41% מהם דיווחו כי הם מתעסקים עם הרדיו או מחליפים דיסק בזמן נהיגה בתדירות גבוהה עד גבוהה מאוד.
 
כמו-כן, כשליש מהנהגים דווחו כי הם מתעסקים עם מה שקורה במושב האחורי בזמן נהיגה, כמו למשל טיפול בילדים, זאת למרות שכאשר נשאלו עד כמה הם חושבים שזה מסוכן, 85% מהם ציינו כי זה מסוכן במידה רבה עד רבה מאוד.
 
בחלוקה לאזורים, כמחצית מהנהגים מאזור ירושלים דווחו שהם מתעסקים עם מה שקורה במושב האחורי בזמן נהיגה, יותר מהנהגים בכל אזור אחר בארץ. אחריהם נמצאים הנהגים מאזור הדרום (כ- 38%), הנהגים מאזור הצפון (כ- 30%), נהגי המרכז (כ- 29%) ולבסוף נהגי אזור השרון, אשר כ- 26% מהם דיווחו כי יצא להם להתעסק עם הנעשה במושב האחורי בתדירות כלשהי בזמן נהיגה.

 

עוד בחדשות

מה זה פוליש
מתי כדאי לבצע הובלת דירת 3 חדרים?
10 טיפים לפני שבוחרים ללכת לטיפול זוגי
מה משפיע על הכלכלה שלנו?

תגובות תגובות
X