את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
המלצות מרעננות לקראת צום יום הכיפורים
דרוג:
חדשות |
כתב נהריה ברשת |
17/9/2010
כדי להצליח לעבור את יום הצום בשלום יש להיערך אליו מבעוד מועד. ההכנות מתחילות כבר בבוקר, אין לוותר אל אף ארוחה במשך היום כדי שלא נגיע רעבים לארוחה המפסקת.
צום יום כיפור וכל ימי צום האחרים במהלך השנה הנמשכים יממה אחת בלבד, אין בהם בכדי לגרום נזק לגוף, יחד עם זאת אין להתייחס ליממה זאת כיום דיאטה ולצפות לירידה במשקל כתוצאה ממנה.
במהלך היום יש לשתות לפחות 2 ליטר מים במנות קטנות ולהימנע משתייה מרוכזת לפני תחילת הצום. טיפ: כדאי לשתות כל שעה כוס מים, סך הכל כשני ליטר לאורך היום.
יש להימנע משתיית משקאות מתוקים הגורמים לתחושת צימאון או ממשקאות המכילים קופאין הגורמים להשתנה מרובה.
רצוי לאכול במהלך היום ארוחות קטנות המכילות פחמימות מורכבות (לחם מלא, פסטה מלאה, קינואה, אורז מלא), חלבונים וירקות, מכיוון שהרכב זה של ארוחה מתעכל לאט, ייקח זמן רב יותר עד שנרגיש את תחושת הרעב וכך יקל עלינו לעבור את יום הצום. יש להימנע מאכילת מאכלים מלוחים או חמוצים הגורמים לתחושת צימאון. אין לנסות מאכלים לא מוכרים.
המלצות לארוחה המפסקת
כדאי להגיע לארוחה מפסקת רעבים אבל לא מורעבים, ולאכול לאט.
יש לשלב בארוחה את כל אבות המזון. פחמימות מורכבות ( כמו אורז קוסקוס פתיתים, בורגול, בטטה כוסמת) מנת חלבון – בשר/ עוף/ דגים/ דלי שומן. מאכלים עתירי שומן יתנו הרגשת כבדות ולכן אינם מומלצים.
ירקות מבושלים- כמו קישואים דלעת (מעט דלעת) וכן ירקות טריים.
יש להימנע מאכילת ירקות וקטניות הידועים כגורמים לגזים, כגון: אפונה, עדשים שעועית לבנה חומוס , פול לוביה, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי, צנון וצנונית.
יש להימנע מאכילת פחמימות פשוטות כגון פירות, ממתקים ושתייה מתוקה הגורמים לעליה מהירה ברמת הסוכר, שגורמת לתחושת רעב לאחר זמן קצר יחסית.
לקינוח מומלץ לפתן פירות או תפוח אפוי.
שתייה- תה צמחים , נענע, לואיזה, מומלץ להימנע משתייה מתוקה ומשתייה מוגזת שאינה תורמת למאזן הנוזלים בגוף ויכולה לתרום להרגשת אי נוחות בבטן.
ארוחה שלאחר הצום
לשתות מים , או תה צמחים או שתייה מעט מתוקה בטמפרטורת החדר, (לא קרה מדי ולא חמה מדי).
לאכול עוגת דבש קטנה או קרקר מחיטה מלאה עם כפית דבש או ריבה.
כחצי שעה עד שעה לאחר מכן אפשר לאכול את הארוחה שאחרי הצום. גם בארוחה זאת רצוי שיהיו כל אבות המזון, אך שלא תהיה כבד. גם בארוחה זאת כמו בארוחה המפסקת יש לאכול בהדרגה ולאט.
טיפים כיצד להתנהל ביום כיפור
השתדלו לשהות במקום ממוזג אל מנת למנוע התייבשות חלילה.
אל תהיו במצב של שכיבה כל היום, זה גורם לסחרחורות.
אם תדאגו לשתות מים רבים כפי שציינתי לעיל לא תרגישו צמא.
העסיקו את עצמכם בקריאה, בתפילה על פי המנהגים והשתדלו להעביר את הזמן בנועם. אל תיסחפו בדיבורים, זה יגרום לכם לצימאון מיותר.
היזהרו מבולמוס אכילה
אחת התופעות השכיחות, אצל אנשים שצמו במהלך יום וחצי כמעט, היא לתת לעצמם היתר לאכול ככל העולה על רוחם, מיד עם תום הצום. יש להימנע לחלוטין להתקפי זלילה ללא שליטה. מצב שבו פותחים את המקרר ושואבים כל מה שנקרה בדרכנו, כי לא אכלנו כל היום, אז מגיע לי. ההתקף בדרך כלל יפסק רק לאחר שהתפוצצנו או שהתחלנו להיגעל מעצמנו, התופעה הזו נמשכת בין עשר דקות לרבע שעה , זהו בולמוס אכילה.
שורים את השקדים במים מבוקר החג או לילה לפני - במקרר. מסננים.
שמים 1/2 1 כוסות מים, שקדים, תמרים ווניל בבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה.
מוסיפים עוד 3/4 - 1 כוס מים וממשיכים לטחון עד קבלת תערובת חלקה.
מסננים דרך מסננת רשת מעל קערה ולוחצים על רסק השקדים כדי להוציא כמה שיותר "חלב". אפשר גם להכין לפני החג ולשמור במקרר. יש לנער לפני השתייה.