את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
משואה לתקומה
דרוג:
תרבות ופנאי |
מאיה בר לב |
15/5/2011
בית ליברמן – המוזיאון לתולדות נהריה זכה לראות פני מבקרים רבים שפקדו אותו בין ערב יום השואה לבין יום העצמאות.
עד כמה שזה סמלי, החל ערב יום השואה בביקור תלמידי ביה"ס התיכון Heepen מבילפד גרמניה. לעיריית נהריה קשרי תאומות עם עיריית בילפלד מאז שנת 1980 וגם לביה"ס עמל נהריה קשרי גומלין עם ביה"ס Heepen שתלמידיו עברו הכנה לקראת ביקורם בעיר.
רקע מקיף אודות נהריה סופק להם ע"י ד"ר קלאוס קרפל, היסטוריון גרמני, שלימד בביה"ס וחיבר מספר ספרים אודות היישוב. ספרו הרביעי עומד לצאת לאור בעברית עוד במהלך קיץ זה.
בעת ביקורם במוזיאון קיבלו התלמידים הדרכה בשפתם והרחיבו את ידיעותיהם אודות ימיה הראשונים של נהריה כיישוב יהודי ראשון בגליל המערבי. התנהגותם כיבדה כראוי את המקום והזכות להדריכם הייתה חוויה חיובית במיוחד.
בתמונה שעל רקע מוזיאון בית ליברמן: למעלה ולמטה מימין קהל ביום העצמאות. למטה משמאל: התאומה מאירה עם בעלה.
בסוף אותו שבוע הגיעו לבקר גם תלמידי כתות ד' מביה"ס כצנלסון הלומדים את נושא: "נהריה עירי". גם תלמידים אלה זכו להכנה מקיפה של מורותיהם טרם בואם. חווית הביקור במוזיאון סייעה להם להבין את החיבור בין מה שלמדו בכיתה לבין תהליך התפתחותה של העיר.
עוד זכה המוזיאון לביקורה של תושבת הקריות, הגב' מאירה (לשעבר בל) שהיא אחת מתוך התאומות הראשונות שנולדו בנהריה בשנת 1937.
בעודה מבקרת במוזיאון עם בעלה, סיפרה מאירה זיכרונות ילדות. יום העצמאות הביא עמו מבקרים רבים ביותר, כמחציתם היו תושבי נהריה שתמיד חיפשו את ההזדמנות המתאימה לבוא ולהכיר מקרוב את המבנה ההיסטורי המסקרן והמרשים העומד על תילו מאז שנת 1860.
בתמונה: התאומות מאירה ואילנה בילדותן לצד אימן אסתר (ארנה).
על מבקרים אלה נמנו גם 3 ילדים קטנים וחמודים שאגב סיפור אודות הרב ד"ר אהרן קלר שתולדותיו שזורים בתולדות נהריה, נודע מפי אביהם כי הם בעצם ניניו.
צוות המוזיאון ממליץ לאלה שטרם ביקרו במקום לבוא ולהנות מהחוויה.
שעות פתיחה:
ימי א – ה 13:00 – 09:00
ימים ב ו- ד 19:00 – 16:
שבת 14:00 – 10:00