את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
"הללויה ומרמלדה"
דרוג:
תרבות ופנאי |
מאיה בר לב |
21/6/2011
את המגוון העשיר של אירועי חודש הקריאה שיזמו עיריית נהריה והספרייה העירונית בהנהלת ירדנה נפתלי חתם מפגש עם הסופרת טליה שגיב.
המפגש התקיים ביום שישי האחרון בגלריה העירונית של מגדל המים. זאת לרגל צאת ספר ביכוריה של שגיב, "הללויה ומרמלדה". המיקום המיוחד במגדל המים לא נבחר באקראי.
טליה שגיב היא נכדתם של גרשון ויפה דה האס מותיקי נהריה. דה האס שימש מנהלו של מעון "נווה הילד". מעון זה היה ממוקם בקרבת מגדל המים.
המעון נוסד ב 1944 ע"י ברטה הירש ונועד לקלוט ילדים ניצולי שואה, בד"כ יתומים, שהגיעו ארצה במסגרת עליית הנוער ונשלחו לשם ע"י הסוכנות היהודית. אל ילדים אלה התווספו גם ילידי הארץ שמשפחותיהם העדיפו שיתחנכו במקום. על חניכי המקום נמנתה גם השופטת דליה דורנר.
הילדים של "נווה הילד" למדו יחד עם ילדי ביה"ס ויצמן". תפקודו של המקום כמעון פסק בשנת 1953, אך המשיכו להתקיים בו קייטנות לילדים עד לשנת 1967.
הספר "הללויה ומרמלדה" מספר את סיפורן של ארבע משפחות ישראליות, שכל אחת מהן משקפת, ברגעים מסוימים, מצבים אנושיים ספציפיים.
אחד הסיפורים לוקח את הקורא אל מחוזות ילדותה של שגיב בנהריה ושואב השראה מהעיתים בהם נהגה לבקר את סבא וסבתא דה האס, תוך כדי שספגה מהאווירה היקית של ביתם ושל היישוב . לשפת הים ולכרכרות מקום נכבד בעלילה.
טליה שגיב (35), מתגוררת במושב בית זית. היא סוציולוגית במקצועה, דוקטורנטית במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת עבודת הדוקטורט שלה עוסקת שגיב בנושא זהות עדתית כפולה.
נושא זה לקוח היישר מחייה שלה כבת לאב ממוצא טורקי – פרסי ואם ממוצא ייקי. תחום עדתי זה נותב גם לכיוון הפרוזה. שגיב מציגה בספרה אוסף נדיר ומרגש של אבחנות דקות ושנונות. גיבורי הספר הם אנשים רגילים שהחיים קורים להם – בדרך כלל לאט-לאט ורק לעתים רחוקות בבת אחת.
את המפגש במגדל המים עיטרו יצירותיו של האמן מאיר סלומון המוצגות שם בימים אלה.
התערוכה תהיה פתוחה לקהל עד 10.7.2011. הציבור מוזמן בשעות הפתיחה: ימי א-ה 13:00 – 09:00, ג' ו- ה' 19:00 – 16:00, שבת 14:00 – 10:00. הכניסה חופשית.