חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

כשליש מכלי הרכב בנהריה - בני עשר שנים ויותר

כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק. בעיר יש כ-4,300 רכבים עד שנת 2000, ורק כ-750 משנת 2010. בעכו הנתונים קשים עוד יותר
Bookmark and Share

בנהריה רשומים 13,272 כלי רכב, כאשר גילם הממוצע הינו 7.4 שנים, מעט מעל הממוצע הארצי, העומד על 6.6 שנים. בעיר יש 4.259 כלי רכב עד שנת 2000, ורק 764 כלי רכב משנת 2010. משמעות העניין הינה שכשליש מהרכבים של תושבי נהריה הינם בני עשר שנים ויותר. כך עולה מנתונים שפירסמה השבוע עמותת אור ירוק, שפילחה את נתוני כלי הרכב הרשומים בערים ברחבי המדינה, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. יצוין כי בעכו הנתונים פחות מעודדים, כאשר הגיל הממוצע של הרכבים הינו 8.6 שנים (4,045 כלי רכב עד שנת 2000 מתוך 9,720 כלי רכב רשומים).

מהדוח עולה כי קרוב ל-60 אלף כלי רכב ישנים, בני יותר מעשר שנים, נוסעים בכבישי ישראל ומהווים כארבעה אחוזים מכלל כלי הרכב. בשנת 2010 נרשמו כ-179,634 רכבים חדשים, כאשר בסך הכל קיימים כ-1.6 מיליון רכבים הנוסעים בכבישי ישראל. חמשת הערים בהן נרשם הגיל הממוצע הנמוך ביותר של רכבים נמצא בבני ברק (2.2), פתח תקווה (3.8), לוד (4.1), תל אביב (4.7) וכפר סבא (5.7). חמשת הערים בהן נרשם הגיל הממוצע הגבוה ביותר הן: קלנסווה (11.9), אום אל פאחם (11), בית"ר עילית, טמרה ורהט - 10.7 שנים כל אחת.

מעמותת אור ירוק נמסר, כי ככל שהרכב ישן יותר, כך הוא פחות בטיחותי. במהלך השנים האחרונות אנו עדים להתפתחויות מרחיקות לכת בתחום בטיחות הרכבים. מערכות חכמות ומצילות חיים נכנסו כסטנדרט אל כלל הרכבים, ביניהן ניתן למנות את מערכת הבלימה ABS, שש כריות אוויר, מערכת למניעת החלקה ומערכות נוספות, אלא שכל אלו אינן קיימות ברכבים ישנים. כאשר מתרחשת תאונה ברכב ישן, גדל הסיכוי שנוסעיו ייפגעו באופן חמור יותר בהשוואה לתאונה עם רכב חדיש. יתרה מכך, גם שלדת הרכב עברה שיפור ניכר. לכן יש לשאוף להצעיר את גיל כלי הרכב, שכן כלי הרכב החדישים מיוצרים על פי תקני בטיחות גבוהים יותר ומאובזרים באמצעי בטיחות טובים ויעילים יותר.

יצוין כי עד לאחרונה הנהיג משרד התחבורה את תוכנית הגריטה, במסגרתה יכלו בעלי רכבים ישנים למסור את הרכב למגרשי הגריטה תמורת 3,000 שקלים. אלא שתוכנית זו, הנחשבת לאחת הדרכים האפקטיביות להצערת גיל הרכב, הוקפאה בשל היעדר תקציב. הגריטה מצמצמת את הנזק שבתאונות הדרכים, מפחיתה את זיהום האוויר ומגדילה את חומרי הגלם של הרכב. השבוע קרא יו"ר עמותת אור ירוק, שמואל אבואב, למשרד התחבורה לחדש את התוכנית. "מקובל להתייחס למאפייני הרכב כגורם משני ושולי בהיווצרות תאונות דרכים ובגרימתן, אך התמונה שונה. מסתבר שככל שחקירת התאונות יורדת לעומק רב יותר, מתחזק הקשר בין כשל טכני לתאונה. הקפאת תוכנית הגריטה הממשלתית עלולה לגרום נזק כלכלי למדינה ולגבות מחיר דמים יקר", טען אבואב.

עוד בחדשות

מה זה פוליש
מתי כדאי לבצע הובלת דירת 3 חדרים?
10 טיפים לפני שבוחרים ללכת לטיפול זוגי
מה משפיע על הכלכלה שלנו?

תגובות תגובות
X