את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
כתב אישום נגד שוטר בתחנת נהריה בגין ניסיון לרצח
דרוג:
חדשות |
גל זייד |
7/12/2011
על פי כתב האישום, אבנר אברהם - שבאותה תקופה שימש רכז מודיעין ובלש במחוז הצפוני - ביקש להתנקש בבעלה של המאהבת שלו. מעצרו הוארך בשבועיים
השבוע הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה, באמצעות המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), כתב אישום נגד שוטר תחנת נהריה אבנר אברהם, בגין עבירות של ניסיון לרצח, שתי עבירות של מרמה והפרת אמונים והחזקת נשק שלא כדין. כמו כן הוגש כתב אישום נגד מוחמד טאהא, בגין ניסיון להחזקת נשק ללא רשות. מעצרו של אברהם הוארך בשבועיים.
על פי כתב האישום, באותה תקופה שימש אברהם רכז מודיעין ובלש במחוז הצפוני של המשטרה. במהלך שנת 2009, במסגרת עבודתו כרכז מודיעין בתחנת שפרעם, הכיר אברהם אשה נשואה, בת מיעוטים המתגוררת באחד הכפרים בגליל, ובין השניים התפתח קשר רומנטי. בהמשך היא התגרשה מבעלה, והשניים עברו להתגורר ביחד. כתוצאה מכך נוצרה מתיחות בין השוטר ובת זוגו החדשה לבין משפחתה ומשפחתו של בעלה, ויסאם יאסין. בעקבות מתיחות זו, כך נטען בכתב האישום, הוכרז אברהם ע"י משטרת ישראל כמאוים.
על פי כתב האישום, באוגוסט 2010 יצר הנאשם קשר טלפוני עם אדם בשם עומר אבו-דהוף, אותו הכיר במסגרת עבודתו כרכז מודיעין במשטרת ישראל, וביקש ממנו להיפגש עימו בבית קפה במושב רגבה. במהלך הפגישה, ביקש ממנו אברהם שיסייע לו כחבר, תוך שסיפר לו כי יאסין מאיים לפגוע בו על רקע הקשר שלו עם האשה, והפציר בו שיפגע ביאסין, או שיפנה לאדם אחר שיעשה זאת. כמו כן אמר לו אברהם, כי בכוונתו לשלם לו עבור ביצוע ההתנקשות בויסאם, תוך שהוא מזכיר לו את מצבו הכלכלי הקשה ועד כמה הוא זקוק לכסף, אלא שלמרות זאת סירב אבו-דהוף לעשות כן. כעבור מספר ימים התקשר אליו אברהם בשנית, וביקש ממנו להיפגש עימו בדחיפות במסעדה בכפר יאסיף.
במהלך הפגישה שב הנאשם וביקש את עזרתו בביצוע ההתנקשות, ואמר לו כי אם אינו יכול לעשות זאת, שימצא אדם אחר. בתמורה לביצוע ההתנקשות, הציע לו הנאשם סכום של 50 אלף שקל, אלא שגם הפעם סירב לכך אבו-דהוף. בנובמבר 2010 יצר אברהם קשר בשלישית עם אבו-דהוף, וביקש לפגוש אותו בדחיפות בתחנת דלק בצומת יבור. במהלך הפגישה הוציא אברהם מכיסו סכום של 14 אלף שקל במזומן, וביקש ממנו לרכוש עימו אקדח, ושישאיר לעצמו את יתרת הכסף. עוד סוכם באותו מפגש, כי לאחר רכישת האקדח, ידאג אבו-דהוף לעדכן אותו אם ההתנקשות תבוצע על ידו או על ידי אדם אחר מטעמו, ושיודיע לו על כך יום לפני ביצוע ההתנקשות. כמו כן הוסיף שיעביר לו סכום של 50 אלף שקל, כאשר את מחציתו יקבל לפני ההתנקשות, ואת המחצית השנייה יקבל אחריה. בסופו של דבר לקח אבו-דהוף את הכסף שהיה מיועד לרכישת האקדח, תוך שהציג בפניו מצג כוזב לפיו בכוונתו לבצע את ההתנקשות בהתאם לסיכום האמור.
הלכה למעשה, אבו-דהוף כלל לא התכוון לבצע את המעשה והשתמש בכסף לצרכיו. "במעשיו המתוארים לעיל, ניסה נאשם 1 (אברהם) שלא כדין לגרום למותו של אדם ועשה במילוי תפקידו מעשה הפרת אמונים הפוגע בציבור", נטען בכתב האישום.
כמו כן מואשם אברהם, לצד נאשם נוסף בשם אחמד טאהא, בעבירות נשק שונות, ובהן החזקת רימון גז ותחמושת. מכתב האישום עולה כי טאהא - שהינו גורם עברייני - אמר לאברהם, בשיחה טלפונית שהיתה בין השניים, כי יש בידו כדורי אקדח, וביקש ממנו את אקדחו. למרות זאת, אברהם נמנע מלדווח על כך לגורמים המוסמכים, ובכך הוא מואשם בהפרת אמונים. כאמור, מעצרו של אברהם, אותו מייצגת עו"ד תמי אולמן, הוארך בשבועיים. יצוין כי כתב האישום הוגש ע"י סגן מנהל מח"ש, עו"ד משה סעדה, ועו"ד אופיר אפרתי.