בית החולים לגליל המערבי - נהריה מארח היום כנס ראשון מסוגו בארץ למנהלי מערכות מזון במוסדות. הכנס הוא פרי יוזמתו של מנהל מערך המזון בבית החולים מזה 8 שנים, אייל אלמוג, בוגר שנים ארוכות בתחום המסעדנות במלונות.
אלמוג: "המוטיב שהנחה אותי מכניסתי לתפקיד, היה הפיכת המטבח של בית החולים למסעדת מלון לכל דבר: אם זה באיכות האוכל, או בהבאת שפים, מאפים מתוקים או לחמים מיוחדים. הבטחתי לעצמי לשנות את הסטיגמה השלילית של "אוכל של בית חולים" ולהפוך האוכל המוגש למטופלים לחוויה קולינרית".
במסגרת מאמץ זה, פתח אייל פורום אינטרנטי למנהלי מערכי מזון בכל הארץ, שמטרתו ללמוד ממטבחים אחרים וממערכות אחרות ולשתף פעולה החל משיתוף מתכונים ועד תחרויות מזון למיניהם. עם האוכל בא התיאבון וחברי הפורום שגדל, ביקשו להיפגש ולהכיר זה את זה. גם את הכפפה הזאת הרים אלמוג, שיזם את אירוח הכנס הראשון מסוגו למנהלי מטבחים במוסדות בריאות, בבית החולים בנהריה.
בכנס ייקחו חלק שפים מפורסמים, שישתתפו בפאנלים וילמדו את מנהלי המטבחים כיצד ניתן לבשל אוכל גורמה תחת מגבלות של קהל גדול מאד, זמן, מוצרי גלם ומתקנים.
הכנס יתקיים לראשונה בבית החולים גליל מערבי, אך מארגניו האירוע מוסרים כי תקוותם היא שזוהי רק התחלתה של מסורת ארוכה
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|