בית החולים לגליל המערבי - נהריה אירח את הכנס הראשון מסוגו בישראל, למנהלי מערכות מזון במוסדות בריאות. הכנס הוא פרי יוזמתו של מנהל מערך המזון בבית החולים מזה 8 שנים, אייל אלמוג, בוגר שנים ארוכות בתחום המסעדנות במלונות.
אלמוג: "המוטיב שהנחה אותי מכניסתי לתפקיד, היה הפיכת המטבח של בית החולים למסעדת מלון לכל דבר: אם זה באיכות האוכל, או בהבאת שפים, מאפים מתוקים או לחמים מיוחדים. הבטחתי לעצמי לשנות את הסטיגמה השלילית של "אוכל של בית חולים" ולהפוך האוכל המוגש למטופלים לחוויה קולינרית".
במסגרת מאמץ זה, פתח אייל פורום אינטרנטי למנהלי מערכי מזון בכל הארץ, שמטרתו ללמוד ממטבחים אחרים וממערכות אחרות ולשתף פעולה החל משיתוף מתכונים ועד תחרויות מזון למיניהם. עם האוכל בא התיאבון וחברי הפורום שגדל, ביקשו להיפגש ולהכיר זה את זה. גם את הכפפה הזאת הרים אלמוג, שיזם את אירוח הכנס הראשון מסוגו למנהלי מטבחים במוסדות בריאות, בבית החולים בנהריה.
בכנס, לצד שפים מבתי חולים, השתתף מנהלת מסעדת היוקרה, השף שאול בן –אדרת. בן אדרת, חילק טיפים מקצועיים לבישול והגשה של אוכל גורמה, חילק מחמאות והסביר את החשיבות של אוכל בריא, טעים וטרי לחולה בבית חולים. בן-אדרת גם ביקש לשנות את הגישה לאוכל רק כדבר משביע, אלא כפעילות מהנה וחוויתית.
מנהל בית חולים גליל מערבי ד"ר מסעד ברהום: בית החולים רואה בתהליך הקולינרי חלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי שאליו נחשף המטופל. במסגרת הרצון לשפר את רמת האיכות והשירות בבית החולים אני שמח על קיום הכנס, ורואה בכנס זה צעד נוסף לשיפור השירות למען הקהילה."
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|