חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

עזרה לניצולי השואה בבית חולים נהריה

בבית החולים לגליל המערבי בנהריה פועלות בכל יום עובדות סוציאליות עם מטופלים ניצולי שואה על מנת לעזור להם להתמודד עם חווית האשפוז ועם הזיכרונות שלא מרפים
Bookmark and Share
ניצולי שואה רבים, אשר מגיעים לגיל הזקנה מפתחים מחלות ומגיעים לבית החולים. חווית האשפוז, הפיג'מה הרפואית, הזריקות והשהייה בחדר סטרילי, גורמים לרבים מהם לשחזר את הסבל הנוראי שעברו באירופה לפני 60 שנה. צוות מיומן של עובדות סוציאליות עוזרות למטופלים אלה לעבור את החוויה הקשה ולהיפתח בפניהן.
 
אסתי כהן, עובדת סוציאלית שמובילה את פרויקט הליווי של הניצולים מספרת: "אנו נתקלים בהרבה מקרים של קשישים אשר מגיעים לבית החולים ופתאום נתקפים בפחדים ובפרנויות. הם נזכרים במה שעברו במחנות ומשליכים את זה להווה. זה דבר ידוע שהאשפוז מעורר זיכרונות לא נעימים מתקופת מחלה או אובדן. נתקלתי במקרה של קשיש שלא יכל לסבול להיות "כלוא" במתקן שמלביש אותו בפיג'מה רפואית ושרופאים עם חלוקים לבנים באים לבדוק אותו. זה לא משנה שהוא ידע שהרופאים רק רוצים לרפא אותו, הוא ממש נכנס להתקפת חרדה. זה סימפטום ידוע, הוא חווה מחדש את החוויה המזוויעה שעבר במחנות.

דוגמא נוספת היא של אישה שנהגה לישון עם אוכל בחדרה, היא הייתה חייבת שיהיו  2 פרוסות של לחם מתחת לכרית ורק אז הסכימה להירגע. זה יצר בעיה כיוון שהלחם היה מביא נמלים ולכלוך, היא ממש צעקה על צוות הניקיון כשניסה להעביר סמרטוט ולזרוק את הלחם. אני מצאתי לה פיתרון ושמתי את הלחם בתוך שקית אטומה כך זה עזר גם לעובדי הניקיון וגם לקשישה. יש עוד הרבה דוגמאות כאלה..."

 
כנס ניצולי שואה בבית חולים נהריה

בנוסף לחרדות שחווים ניצולי השואה עת תקופת אשפוזם, הם מתמודדים עם גיל זקנה שאותו הם לא מכירים. "לכולנו יש ידע והיכרות עם קשישים. לניצולי השואה, שלא זכו ללוות את סבם וסבתם שנספו במלחמה גיל זה איננו מוכר ולכן קשה להם להתמודד איתו. הם מסתכלים במראה ורואים דמות שמזכירה להם את הגיל בו היו ההורים שלהם עת שהובלו למחנות השמדה. זה חוויה מאוד קשה שלא ניתן להתמודד איתה. בגלל זה הרבה קשישים צריכים סיוע ויחס אישי."
 
לראשונה קיים בית החולים לגליל המערבי בנהריה כנס  שנועד לעזור לקשישים ניצולי שואה להתמודד עם חווית האשפוז ועם גיל הזקנה.  "אנו מקיימים כנס ראשון מסוגו בבית החולים הנועד לעזור לניצולי השואה להתמודד עם הזקנה ולהכיר את האפשרויות שמערכת הבריאות מציגה בפניו" מוסר ד"ר אריה אייזנמן יו"ר ועדת לטיפול בניצולי שואה  בבית החולים ומוסיף "הכנס נועד לכל הקשישים באיזור אשר זיכרונות השואה לא עוזבים אותם, אנו רוצים לעזור להם להתמודד."

בנוסף לכנס זה מקיים מדי שנה בית החולים לגליל המערבי כנס רפואי יחיד במינו בנושא תחלואה ותמותה בזמן השואה. השנה הכנס יציין עשור.

מנהל בת החולים ד"ר מסעד ברהום: "מודעות הטיפול בקשישים ניצולי שואה בבית החולים חשובה מאוד. ההתייחסות לקשישים אלו צריכה להיות עדינה סבלנית ורגישה . אנו מקיימים את יום העיון בבית החולים על מנת להסביר הן לצוותים רפואיים והן לקשישים בקהילה על דרכים לטיפול בטראומת האשפוז בקרב קשישים אלו."
 

עוד בחדשות

מה זה פוליש
מתי כדאי לבצע הובלת דירת 3 חדרים?
10 טיפים לפני שבוחרים ללכת לטיפול זוגי
מה משפיע על הכלכלה שלנו?

תגובות תגובות
X