חדשות |
כתבת נהריה ברשת - צליל סלע |
17/5/2010
במסגרת פרויקט 75 שנה לנהריה, אנו מביאים לכם את סיפור ההצלחה המסחרר של קבוצת זוגלובק, שהחל במפעל קטן עוד באירופה הרחוקה ולאחר מכן הוקם בשנית בשנותיה הראשונות של נהריה ,כיום, עוסק המפעל בפיתוח ובמסחר בסדר גודל עולמי והינו המפעל המצליח ביותר בארץ בתחום הבשרים.
בראשית דרכו, שימש זוגלובק כמפעל לעיבוד בשר ונקניק כשר בגרמניה של תחילת המאה.
המפעל נוסד על ידי ריינהולד אבהרם ואירמגרד יונה זוגלובק ז"ל ובשנת 1937, עם עלייתה של משפחת זוגלובק לא"י, הועתק המפעל לנהריה על כל ציודו.
בתמונה: מייסדי המפעל ריינהולד אבהרם ואירמגרד יונה זוגלובק ז"ל
כבר בסוף 1937 יצאה מהמפעל בנהריה התוצרת הראשונה, שיוצרה על פי מיטב המסורת הגרמנית בעיבוד בשר וייצור נקניק, אל השוק המצומצם של אותם ימים, שוק של ייקים, פקידי ממשל בריטיים ויוצאי אירופה אחרים, שהיה לאל ידם לרכוש את "מוצרי המותרות" האלה, אותם הכירו מבית.
בשנות מלח"הע ה-2, כשמלאה הארץ חיילים בריטים, נוספו גם אלה על ציבור הצרכנים. באותם ימים היווה הבקר והעגל את חומר הגלם הבלעדי, כשמקורות האספקה היו מעדרי בקר מקומי ומהארצות השכנות.
עם קום המדינה והניתוק ממקורות האספקה, נאלצו בזוגלובק להתמודד עם הצורך למצוא תחליף לחומר הגלם המסורתי. בעזרת הידע המקצועי הרב שנצבר בחברה, בצרוף פיתוחים טכנולוגיים חדשניים, השכילו לנצל את בשר ההודו ולייצר ממנו מעדני בשר חדשים, באיכות גבוהה. היה זה חידוש עולמי, שנוצר ב"זוגלובק" - בישראל.
כבר בשנות השישים המוקדמות נעשו בזוגלובק נסיונות היצוא הראשונים, בעידוד אורחים מחו"ל שביקרו במפעל.
בתמונה: חנות המפעל בשנות ה- 60 וה - 70
ההערכות להרחבת השוק גם אל מעבר לים הביאה להרחבת המפעל צעד אחר צעד, הוספת ציוד, שיפור טכנולוגיות והגדלת התפוקה תוך התאמת מערך היצור לעמידה בתקנים בינלאומיים של השוק המשותף וה- USDA, בד בבד עם התאמת הכשרות לדרישות קהילות יעד שונות, כולל ה- OU.
כיום החברה הינה למעשה קונצרן מזון ענק, בבעלותם של האחים עמי ויעל זוגלובק, המתפרס על דונמים רבים במספר מקומות בארץ, ביניהם גם נהריה שבה הוקם לראשונה המפעל דאז וכיום נמצאת חנות המפעל של קבוצת זוגלובק.
בתמונה: ביקור של שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר במפעלי זוגלובק בנהריה
הקונצרן חולש על שרשרת היצור על כל שלביה, החל משלב גידול הודים ועופות, דרך מפעל לעיבוד הבשר וכלה במפעל ליצור הנקניק, נקניקיות, פסטרמות, בשר מעובד, "על האש", כאשר אליהם נוספו מפעלי מזון נוספים בתחום הבצק ובתחום המזון מן הצומח, מפעל הטבע, (1990) מפעל המאפה והפיצות (2003).
קבוצת זוגלובק הינה חברה דינמית, שכיום נמצאת תחת ניהולו השוטף של פיני קמרי והיו"ר אלי זוגלובק, המתפתחת ומתרחבת ללא הרף.
בתמונה: יו"ר קבוצת זוגלובק, מר אלי זוגלובק
בתמונה: מנכ"ל קבוצת זוגלובק, מר פיני קמרי
החברה עומדת בתנאי הפיקוח הוטרינרי הישראלי ובתקנים נוספים. במקום נמצאת מעבדה בקטריולוגית וכן מעבדה כימית לבקרת איכות שוטפת.
לקונצרן צוות של טכנולוגים בתחום המזון השוקדים על החדשנות ע"י פיתוח מוצרים חדשים ויישום רעיונות חדשניים באופן דינמי ושוטף.
כל הגורמים הללו גם יחד משמשים ערובה לטיב ואיכות, המבטיחים את שביעות רצונו של הלקוח ונותנים חוסן ויסודות איתנים לחברה להמשך התפתחותה וצמיחתה באופן שוטף ועיקבי.
עמי ויעל זוגלובק בטקס הוקרה של פרס התעשיינים מקדמי החברה והכלכלה בצפון
מלבד פעילותה השוטפת של החברה, בקבוצת זוגלובק מעניקים לקהילה כבר שנים רבות, פרויקט "בית חם לחייל הבודד", מבצע ניקוי חופים, דאגה להשמת עולים חדשים ושילובם בחברה בקהילה ובתעסוקה, פרויקט "אמץ לוחם", נתינת תנופה לדור העתיד ושילובם בכלכלת המשק הישראלי ועוד פרויקטים מבורכים רבים.

בתמונה: חוף נקי- פרויקט נתינה לקהילה, ניקיון החופים בנהריה |
בתמונה: אמוץ כתה בבי"ס עמל,במסגרת פרוייקט טו"ב(טכנאי ובגרות)
הנתינה לקהילה הוא חלק בלתי נפרד מאורח החיים של החברה, המפעל לייצור הבשר שהעתיק את מיקומו לישראל ערב עליית הנאצים לשלטון, צמח וגדל יחד עם המדינה ותרם לפיתוחה של העיר נהריה.
בתמונה: משחק ידידות בין עובדי זוגלובק לשחקני הקבוצה עירוני נהריה לה נותנת
קבוצת זוגלובק חסות