חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

קבוצת זוגלובק – גאווה מקומית

במסגרת פרויקט 75 שנה לנהריה, אנו מביאים לכם את סיפור ההצלחה המסחרר של קבוצת זוגלובק, שהחל במפעל קטן עוד באירופה הרחוקה ולאחר מכן הוקם בשנית בשנותיה הראשונות של נהריה ,כיום, עוסק המפעל בפיתוח ובמסחר בסדר גודל עולמי והינו המפעל המצליח ביותר בארץ בתחום הבשרים.
Bookmark and Share
בראשית דרכו, שימש זוגלובק כמפעל לעיבוד בשר ונקניק כשר בגרמניה של תחילת המאה.

המפעל נוסד על ידי ריינהולד אבהרם ואירמגרד יונה זוגלובק ז"ל ובשנת 1937, עם עלייתה של משפחת זוגלובק לא"י, הועתק המפעל לנהריה על כל ציודו.
 
 קבוצת זוגלובק – גאווה מקומית
                  בתמונה: מייסדי המפעל ריינהולד אבהרם ואירמגרד יונה זוגלובק ז"ל 

כבר בסוף 1937 יצאה מהמפעל בנהריה התוצרת הראשונה, שיוצרה על פי מיטב המסורת הגרמנית בעיבוד בשר וייצור נקניק, אל השוק המצומצם של אותם ימים, שוק של ייקים, פקידי ממשל בריטיים ויוצאי אירופה אחרים, שהיה לאל ידם לרכוש את "מוצרי המותרות" האלה, אותם הכירו מבית.

בשנות מלח"הע ה-2, כשמלאה הארץ חיילים בריטים, נוספו גם אלה על ציבור הצרכנים. באותם ימים היווה הבקר והעגל את חומר הגלם הבלעדי, כשמקורות האספקה היו מעדרי בקר מקומי ומהארצות השכנות.
 
עם קום המדינה והניתוק ממקורות האספקה, נאלצו בזוגלובק להתמודד עם הצורך למצוא תחליף לחומר הגלם המסורתי. בעזרת הידע המקצועי הרב שנצבר בחברה, בצרוף פיתוחים טכנולוגיים חדשניים, השכילו לנצל את בשר ההודו ולייצר ממנו מעדני בשר חדשים, באיכות גבוהה. היה זה חידוש עולמי, שנוצר ב"זוגלובק" - בישראל.
 
כבר בשנות השישים המוקדמות נעשו בזוגלובק נסיונות היצוא הראשונים, בעידוד אורחים מחו"ל שביקרו במפעל.
 
 קבוצת זוגלובק – גאווה מקומית
                        בתמונה: חנות המפעל בשנות ה- 60 וה - 70

ההערכות להרחבת השוק גם אל מעבר לים הביאה להרחבת המפעל צעד אחר צעד, הוספת ציוד, שיפור טכנולוגיות והגדלת התפוקה תוך התאמת מערך היצור לעמידה בתקנים בינלאומיים של השוק המשותף וה- USDA, בד בבד עם התאמת הכשרות לדרישות קהילות יעד שונות, כולל ה- OU.
 
כיום החברה הינה למעשה קונצרן מזון ענק, בבעלותם של האחים עמי ויעל זוגלובק, המתפרס על דונמים רבים במספר מקומות בארץ, ביניהם גם נהריה שבה הוקם לראשונה המפעל דאז וכיום נמצאת חנות המפעל של קבוצת זוגלובק.

 
קבוצת זוגלובק - גאווה מקומית
            בתמונה: ביקור של שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר במפעלי זוגלובק בנהריה

הקונצרן חולש על שרשרת היצור על כל שלביה, החל משלב גידול הודים ועופות, דרך מפעל לעיבוד הבשר וכלה במפעל ליצור הנקניק, נקניקיות, פסטרמות, בשר מעובד, "על האש", כאשר אליהם נוספו מפעלי מזון נוספים בתחום הבצק ובתחום המזון מן הצומח, מפעל הטבע, (1990) מפעל המאפה והפיצות (2003).
 
קבוצת זוגלובק הינה חברה דינמית, שכיום נמצאת תחת ניהולו השוטף של פיני קמרי והיו"ר אלי זוגלובק, המתפתחת ומתרחבת ללא הרף.

 
 קבוצת זוגלובק - גאווה מקומית
                          בתמונה: יו"ר קבוצת זוגלובק, מר אלי זוגלובק
 
קבוצת זוגלובק - גאווה מקומית
                          בתמונה: מנכ"ל קבוצת זוגלובק, מר פיני קמרי

החברה עומדת בתנאי הפיקוח הוטרינרי הישראלי ובתקנים נוספים. במקום נמצאת מעבדה בקטריולוגית וכן מעבדה כימית לבקרת איכות שוטפת.
 
לקונצרן צוות של טכנולוגים בתחום המזון השוקדים על החדשנות ע"י פיתוח מוצרים חדשים ויישום רעיונות חדשניים באופן דינמי ושוטף.

כל הגורמים הללו גם יחד משמשים ערובה לטיב ואיכות, המבטיחים את שביעות רצונו של הלקוח ונותנים חוסן ויסודות איתנים לחברה להמשך התפתחותה וצמיחתה באופן שוטף ועיקבי.
 

 קבוצת זוגלובק - גאווה מקומית
         עמי ויעל זוגלובק בטקס הוקרה של פרס התעשיינים מקדמי החברה והכלכלה בצפון

מלבד פעילותה השוטפת של החברה, בקבוצת זוגלובק מעניקים לקהילה כבר שנים רבות, פרויקט "בית חם לחייל הבודד", מבצע ניקוי חופים, דאגה להשמת עולים חדשים ושילובם בחברה בקהילה ובתעסוקה, פרויקט "אמץ לוחם", נתינת תנופה לדור העתיד ושילובם בכלכלת המשק הישראלי ועוד פרויקטים מבורכים רבים.

 קבוצת זוגלובק - גאווה מקומית
                 בתמונה: חוף נקי- פרויקט נתינה לקהילה, ניקיון החופים בנהריה

קבוצת זוגלובק - גאווה מקומית
               בתמונה: אמוץ כתה בבי"ס עמל,במסגרת פרוייקט טו"ב(טכנאי ובגרות)

הנתינה לקהילה הוא חלק בלתי נפרד מאורח החיים של החברה, המפעל  לייצור הבשר שהעתיק את מיקומו לישראל ערב עליית הנאצים לשלטון, צמח וגדל יחד עם המדינה ותרם לפיתוחה של העיר נהריה.
 
 קבוצת זוגלובק – גאווה מקומית
        בתמונה: משחק ידידות בין עובדי זוגלובק לשחקני הקבוצה עירוני נהריה לה נותנת 
                                                       קבוצת זוגלובק חסות

עוד בחדשות

מה זה פוליש
מתי כדאי לבצע הובלת דירת 3 חדרים?
10 טיפים לפני שבוחרים ללכת לטיפול זוגי
מה משפיע על הכלכלה שלנו?

תגובות תגובות
X