את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
תערוכת קעקועים נפתחה במגדל המים בנהריה
דרוג:
תרבות ופנאי |
כתבת נהריה ברשת - ורד סלע |
18/5/2010
ביום חמישי ה- 13.05.10 נפתחה התערוכה יוצאת הדופן בנושא קעקועים כמהותו – אמנות קישוטית על גוף האדם. בתערוכה מציגים שני אמנים מוכשרים ובעלי שם דבר בתחומם.
האמן דודו מורנו שהחל את אמנות הקעקועים בשנות ה-20 המאוחרות שלו, עובד ויוצר באזור ת"א. סגנון הקעקועים שלו ריאליסטי ומושפע מאמנים מחו"ל.
האמן השני רפי מולנו, אמן רב תחומי שיוצר ומלמד בנהריה ואילון.
בתערוכה נכחו נאמני הגלריה, מוזמנים והמון בני נוער שרצו להעמיק בנושא מעבר לאופנה. על ההפקה עמלו תלמידי ביה"ס הרב תחומי, בשיתוף עם מנהל המגמה שלהם.
התערוכה הציגה צילומי קעקועים על גופם של אנשים שנאספו מזה שנים.
התערוכה נפתחה ע"י מנהלת מחלקת תרבות וקשרי חוץ בעיריית נהריה הגברת גליה מור. בהמשך סיפרה האוצרת של התערוכה, הגברת מירב יוסף איך הוחלט על הקמת התערוכה מהרעיון ועד למימושו תוך שאילת השאלה: "קעקועים הם אומנות כן או לא?".
הפרופ' עוז אלמוג סוציולוג והיסטוריון של החברה הישראלית מאוניברסיטת חיפה, הרצה על תולדות הקעקועים מהאסירים, מלחים ופושעים עד ימינו אנו.
הקעקועים הם נחלת הכלל שמהווה תערוכה מהלכת כחלק מהאופנה, מהיבטים החברתיים, כלכליים ופסיכולוגיים. עוד הוסיף את התחזית העתידית שהקעקועים יהפכו למסרונים דיגיטאליים, ההרצאה הייתה מרתקת ופתחה אפיקי מחשבה נוספים על דבר כל כך בנאלי בימינו.
צבי וייס מרמת גן סיים את ההרצאות בספונטאניות כאשר הציג את גופו המקועקע המתעד את האירועים בחייו, משפחתו והמדינה - בעיקר נתפס בעין הקעקוע של הטלאי הצהוב שתיעד את חייו כבן יחיד לניצולי שואה.
צבי סיכם ש"הקעקועים מהווים תולדה של תהליך התפתחותי".
הקהל היה נפעם ממראה עיניו ומשמע אוזניו לנוכח העומק הציורי ובעיקר הרגשי שיש בקעקועים שנתפסים כיום כאלמנט קישוטי גרידא.