כיצד לאתר נזילות?
השתמשו במד המים שלכם כדי לבדוק אם יש נזילות. הדרך הטובה ביותר לקבוע אם יש לכם נזילה במערכת האינסטלציה שלכם היא לבדוק קודם את מד המים.
ודאו שלא משתמשים במים בתוך הבית ומחוצה לו. אתרו את מד המים שלכם ובדקו את מחוון הנזילות כדי לראות אם הוא זז. בהתאם למותג של המונה שלכם, מחוון הנזילות יכול להיות חוגה קטנה בצורת משולש או גלגל כסף קטן המסתובב במד כאשר מים זורמים. אם החוגה נעה, רוב הסיכויים שיש לכם נזילה.
לחילופין, תוכלו לקחת קריאת מונה ולחכות שעה או שעתיים ואז לקחת קריאת מונה נוספת (ודאו שלא משתמשים במים בזמן הזה). אם הקריאה השתנתה, יש לכם נזילה.
לאחר שקבעתם שיש לכם נזילה, השלב הבא הוא לקבוע אם היא נמצאת בתוך הבית או מחוצה לו.
אתרו את שסתום הכיבוי הראשי של הבית שלכם וסגרו את המים לחלוטין. בדרך כלל, תוכלו למצוא את שסתום הכיבוי ישירות מאחורי הברז החיצוני.
שוב, בדקו את מחוון הנזילות או השתמשו בשיטת קריאת המונה, ודאו שלא משתמשים במים במהלך בזמן הזה. אם מחוון הנזילות מפסיק לנוע או שלא חל שינוי בקריאות המונה, יש לכם נזילה בתוך הבית. אם המחוון ממשיך לנוע או שיש שינוי בקריאות המונה, אז הנזילה נמצאת בחוץ בין המונה לבית.
אם אינכם מצליחים לאתר את הנזילה, יתכן שתצטרכו להתקשר לאינסטלטור.
תהליך שיקום הנזילה
ביממה הראשונה שלאחר הנזילה, או התקלה במערכת המים הביתית, יש להתחיל בתהליך שיקום נזילות להבטיח את שלום בני הבית.
ראשית, צריך לאתר את כל הנזקים שנגרמו למבנה, כמו סדקים וחורים. חלק מהכלים הטכנולוגיים שבהם משתמשים לצורך כך הוא מצלמה טרמית, שיכולה להתחקות אחר מקור הנזילה ולהראות לכם מה הנזק שנגרם.
שנית, יש ליצור קשר עם ספקי השירות השונים במידה שנוצר נזק למערכת המים, הגז, החשמל וקווי הביוב.
אם אכן ישנם נזקים מערכתיים, עליכם לסגור כל מקור מים וחשמל בבית. מומלץ לכבות את הנתיך הראשי בלוח החשמל וכן את כל הנתיכים הבודדים. כך, כאשר החשמל חוזר לפעולה, אתם מונעים סיכונים.
במקביל, מומלץ לצלם תמונות וסרטוני וידאו של כל הנזקים שמצאתם בבית ומחוצה לו. עליכם לזרוק מזון שנפגם כדי למנוע סכנה של זיהום על ידי מי ביוב וכימיקליים של שימוש ביתי.
עליכם ליצור קשר בהקדם האפשרי עם סוכן הביטוח שלכם ולבקש שישלח אליכם שמאי נזקים. השמאי יצטרך לספק לכם הערכה כספית של היקף הכיסוי.
סביר להניח שהחזרה לחיים רגילים תקרה רק לאחר מספר ימים עד מספר חודשים, וזאת בהתאם להיקף הנזק והתהליך שתנהלו מול חברת הביטוח שלכם. אתם תוכלו להוציא את המים מהבית בעזרת דליים או משאבה ייעודית אחרי שתקבלו אישור ממנה.
מומלץ לפתוח את כל החלונות והדלתות כדי לאפשר כניסה של אוויר צח בהקדם האפשרי.
בנוסף, עליכם לבצע בדיקות סביבתיות כדי לאמוד את היקף הנזק שנגרם (עובש וזיהוי של חיידקים) שעשוי להתפתח ביממות הראשונות שלאחר הנזילה. הזיהומים האפשריים יכולים לפגום ברכוש בעתיד, ויתכן כי הם יהווו סיכון בריאותי עכשווי או עתידי לדיירי הבית. כדאי לכם לצלם את כל הפריטים שנרטבו בנזילה כמו ביגוד, מצעים ושטיחים, ובמידת האפשר יש לזרוק אותם. אם ישנם פריטים שערכם רב, רצוי להשאיר אותם בצד ולראות אם אפשר להצילם. חשוב שתתעדו כל דבר שאתם זורקים ולאחר מכן להתייעץ עם חברת הביטוח.
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|