חדשות |
כתב נהריה ברשת |
13/8/2010
אלפי צעירים הגיעו למתחם הטיילת בנהריה לצפות במופע של עברי לידר במסגרת אירועי הקיץ ונהנו ממופע איכותי. כתבת וידאו מלאה עכשיו באתר.
את הקריירה המקצועית החל לידר כשהוזמן לכתוב מוזיקה ליצירות המחול "נשיקות" ו"אוקטובר" ובהמשך הוזמן, כשהוא רק בן 20, על ידי אוהד נהרין לכתוב מוזיקה ללהקת המחול ההולנדית "NDT" את "Kaamos".
אלבום הבכורה "מלטף ומשקר" יצא בסוף שנת 1997. "לאונרדו" ו-"תמיד אהבה", יצאו כתקליטי שדרים לרדיו והפכו ללהיטים והאלבום קיבל מעמד זהב. שנתיים לאחר מכן יצא לאור האלבום השני "יותר טוב כלום מכמעט", שהגיע אף הוא לאלבום זהב. בשני האלבומים לידר כתב והלחין את כל השירים.
בינואר 2002 יצא אלבומו השלישי "האנשים החדשים" שהפיק בעצמו ובצליל חדשני ואלקטרוני.
בהמשך החל לידר לעבוד על תקליטו הרביעי "זה לא אותו דבר" שיצא בפברואר 2005 וקיבל מעמד אלבום זהב. באלבום זה בחר להשתמש במחשב כמכשיר הקלטה בלבד ויצר אלבום נטול סימפולים. כלי המיתר המלווים את האלבום נוגנו על ידי תזמורת בת 40 נגנים. בספטמבר 2005 הוא הוכרז כ"זמר השנה" במצעד השנתי של גל"צ.
ב-4 בספטמבר 2008 הוציא לידר את אלבומו החמישי, "בקצב אחיד בתנועות של הגוף". לאלבום קדמו הסינגלים "רק תבקש" שיצא בסוף יוני והוצע להורדה חינם באתר האינטרנט של לידר, ו"מתעורר" שיצא ב-13 באוגוסט. אחרי צאת האלבום יצאו כסינגלים גם השירים "הדרכים הארוכות", "אלוף העולם" והדואט "ביחד מפחד" עם אפרת גוש.
בתחילת שנת 2010 החל בשיתוף פעולה עם אסף אמדורסקי, ובאפריל הוציאו השניים סינגל משותף ראשון, "לא יכול לישון", ובמקביל הופיעו ביחד.
במופעו בנהריה הפגין לידר יכולת ביצוע מופלאה במופע איכותי ומושקע, הצעירים הרבים זכו להרגיש אותו כשירד אליהם על מנת לקבל חום ואהבה מהקהל הנפלא.
לצפייה בכל התמונות לחצו כאן>>