חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

עם כל הלב

רוטרי נהריה הפיק יום כיף לילדים חולי סרטן בנהריה. יום הכיף נקרא על שם עידן שפיגלר, בנו של יו"ר קרן מועדון הרוטרי שאיבד את בנו לטובת מחלת הסרטן לפני 12 שנה
Bookmark and Share
עשרות ילדים החולים בסרטן ובני משפחותיהם, הגיעו ביום שני, השבוע, למשחקיית המג'יק בקניון נהריה, כחלק מיום כיף שאורגן להם על ידי רוטרי בנהריה. את המשחקייה גדשו ילדים, חלקם עם מסכות על הפנים למניעת חשיפה לחיידקים וזיהומים וחלקם עם כובעים המכסים את פגעי הכימותראפיה.

הילדים הגיעו למקום במסגרת יום כיף על שם עידן שפיגלר שנפטר מסרטן לפני 12 שנים. כל הילדים שהתרוצצו במשחקייה, לבשו חולצות לבנות וכובעים לבנים עם הכיתוב 'עידן' מתנוסס על גבם.


חברה וקהילה | נהריה ברשת | עם כל הלב - רוטרי נהריה
                                   צילום: דותן שפיגלר

כל הילדים משתייכים לעמותת ל"ב – להילחם ביחד, עמותה שהוקמה בשנת 1991  על ידי הורים שילדיהם חלו במחלת הסרטן והיו מטופלים ביחידה לאונקולוגיה ילדים במרכז הרפואי רמב"ם חיפה.


"מדובר בעמותת הורים למען ילדים חולי סרטן באזור חיפה והצפון", מסביר יו"ר העמותה ברנרד זיטוב. "אנחנו מטפלים בילדים חולי סרטן המטופלים בבתי החולים רמב"ם ובני ציון במחלקות אמטו- אונקולוגיות ילדים.

קראנו לעמותה 'ל"ב - להלחם ביחד', מאחר ואנו מאמינים שרק במלחמה ומאמצים משותפים, מלווים בהמון תקווה, נוכל לעזור לכל אותם ילדים ובני משפחותיהם בתקופה הקשה שהם עוברים ולטעת בהם את התחושה שהם לא לבד במאבק".


חברה וקהילה | נהריה ברשת | עם כל הלב - רוטרי נהריה
                                 צילום: דותלן שפיגלר

זיטוב מסביר שכהורים לילדים חולי סרטן, יש להם את היכולת לתרום את הידע והניסיון שרכשו למשפחות המתמודדות עם מחלת הסרטן, לרווחת חיי החולה ובני משפחתו. לדבריו, יעדי העמותה הינם הגברת המודעות הציבורית, תמיכה בצוות הרפואי והשגת משאבים למימון הפעילות.
 
"כל חברי העמותה עושים עבודתם בהתנדבות מלאה ושכרם מתקבל עם העלאת חיוך גדול של אושר על פניהם של הילדים ובני משפחותיהם", הוא אומר, "הפרויקט בו אנו נמצאים היום נקרא יום כיף על שם עידן, יום כיף בו ארגון רוטרי מארח פעם בשנה את ילדי העמותה".

 עידן שפיגלר נפטר מסרטן לפני 12 שנים בשנת 1998. אביו, דני, הוא יו"ר קרן מועדון רוטרי בנהריה. עידן ז"ל חלה בלוקמיה בגיל שמונה והתמודד עם המחלה הקשה במשך מחצית מחייו. "הסתובבנו עם עידן בכל רחבי העולם כדי לנסות לרפא אותו והילד הזה עבר המון טיפולים כימותראפיים וניתוחים בחייו הקצרים", סיפר אביו, דני. "בצד הקשיים, דאגנו שתמיד ימשיך לחייך ולקחנו אותו תמיד לעשות כיף, כדי שתהיה לו תקווה".

 
שפיגלר, המשמש כיו"ר קרן המועדון ברוטרי בנהריה, הוא המפיק העיקרי שעומד מאחורי יום הכיף על שם עידן. "אחרי שעידן נפטר, פנה אלי רופא הילדים הידוע וחברי טוב ד"ר ראובן פולק, בבקשה לעשות יום כיף לילדים חולי סרטן, על שם עידן. מאחר ואני פעיל בארגון רוטרי, החלטתי לרתום את הארגון לסיפור ומדי שנה אנו מארגנים לילדי עמותת ל"ב  יום כיף".

יום הכיף לילדים מופק בעיקר על ידי תרומות. הילדים ובני משפחותיהם הגיעו ביום שני בבוקר לחוצות המפרץ, שם נאספו על ידי אוטובוסים של המועצות האזוריות מטה אשר ומעלה יוסף, שתרמו את האוטובוסים. האוטובוסים הביאו את הילדים ובני משפחותיהם למשחקיית המג'יק בקניון נהריה, שם בילו הילדים במשחקים השונים, באמצעות אסימונים מיוחדים שקבלו. במקום, חיכתה להם ארוחת בוקר מתנת קונדיטוריית פאי בנהריה.

משם, המשיכו הילדים לקאנטרי גן עברון, שתרם לילדים יום כיף בבריכה. במהלך השהות בקאנטרי, הגיעו למקום יחידת הכלבנים של המשטרה, יחידת הפרשים ויחידת החבלה במרחב גליל. שוטרי היחידות המיוחדות ערכו תצוגה מרשימה, ממנה נהנו הילדים ובני משפחותיהם מאוד.

בזמן השהות בקאנטרי גן עברון הגיעו ארוחות צהרים, תרומת מסעדת הפינגווין בנהריה. לאחר שהסתיימה החגיגה בקאנטרי, לקחו האוטובוסים את הילדים ובני משפחותיהם לשחק באולינג בקריון, תרומת ארגון רוטרי.

את המשלחת מלווים שני מתנדבים, חיים בן בנון וחיים קייזרמן. "השניים מלווים אותנו באחריות ואכפתיות שלא תתואר", מספרת חווה, אישתו של שפיגלר ואימו של עידן ז"ל.

"אנו מעניקים לילדים יום כיף ביחד עם ההורים, כי כולם צריכים לשחרר קיטור", אומר שפיגלר, "במצב כזה כל המשפחה מתגייסת למען חולה הסרטן ועל כולם עוברים  ימים קשים, לכן אנו מפיקים יום כיף עבור כולם".

 

עוד בחברה וקהילה

אזרחות פורטוגלית - כל מה שכדאי לדעת
מדריך לבחירת צעצועים
הפקת אירועים - חדשנות ואטרקציות בתחום
מוטיבציה בקרב עובדים – המטרה העליונה עבור מנהלים!

תגובות תגובות
X