את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
המכללה האקדמית גליל מערבי מרכינה ראש עם לכתו של דוד קורן
דרוג:
חינוך ולימודים |
כתב נהריה ברשת |
16/1/2011
קורן, בן 94 במותו, היה מחלוצי ההתישבות והחינוך בגליל. נמנה על מייסדי המכללה האקדמית גליל מערבי.
שימש כיו"ר המכללה האזורית בין השנים 1985-2003. בשנת 2008 קיבל 'יקיר המכללה האקדמית גליל מערבי' בטקס הענקת תארים לבוגרי המכללה והושק ספרו האוטוביוגרפי 'תבנית נוף מולדתו'. "במהלך חיי הייתי חלוץ במובנים שונים – בשירות המדינה, הבטחון והחינוך. מבחינה מסויימת אני מרגיש כאילו לוחות הברית שלי שבורים, אבל החזון של בניית המולדת עדיין בוער בעצמותיי" ציין קורן באחרית ספרו האוטוביוגרפי.
יו"ר המכללה האקדמית גליל מערבי, עיבל גלעדי: "אין בארץ אנשים שעשו יותר ממנו להתיישבות, לא רק אז ושם, אלא כאן בגליל. דוד קורן הקים את הרשות לפיתוח הגליל ואת המכללה, שהיא חלק מפלטפורמה שנועדה לא רק להרחבת ההשכלה. חזונה היה פיתוח אזורי".
מנכ"ל המכללה האקדמית גליל מערבי, יהודה ברוק: "דוד קורן הוא מאבני היסוד של המכללה. במעשיו ופועלו להגברת הנגישות של הפריפריה להשכלה הגבוהה ביטא קורן ציונות בפועל. כבר לפני עשרות שנים הבין קורן כי ההשכלה הגבוהה היא מפתח להעצמה אישית והעצמה חברתית ופעל רבות לקידום ההשכלה הגבוהה בגליל. מורשתו של קורן מלווה את המכללה האקדמית גליל מערבי, הרואה עצמה שותפה אסטרטגית לפיתוח הגליל".
דוד קורן נולד בירושלים בשנת 1917. נמנה על מייסדי קיבוץ בית הערבה. בשנת 1949 עבר לגליל המערבי וייסד את קיבוץ גשר הזיו, שם התגורר עד מותו. בשנים 1951-1952 שימש לבקשת דוד בן גוריון מנהל מחלקת כוח אדם בחיל האויר. הקים את בית הספר 'סולם צור' בגליל המערבי ולימד בו. כיהן כחבר כנסת מטעם העבודה בין השנים 1969-1977, ובשנים 1978-1980 עמד בראש האגודה לפיתוח הגליל המערבי, שם פעל עם שר החקלאות, אריאל שרון. "דוד הוא יקיר המדינה. הוא הביא איתו תפיסה חברתית ממנה נגזרה עשייה רבה לקידום ההשכלה וההשכלה האקדמית בגליל, בו הייתה בעבר נגישות נמוכה להשכלה" אמר פרופ' יובל וולף בדברים שנשא על פועלו של קורן.