חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

מה לעשות עם ספרי לימוד ישנים?

שנת הלימודים החדשה כבר נפתחה, ודאי הצטיידתם היטב בכל ספרי הלימוד הנדרשים עבור הילדים - אבל מה עושים עם הספרים הישנים שכעת אין בהם צורך? הנה כמה רעיונות ופתרונות.
Bookmark and Share
ספרי לימוד הם כלי עזר מרכזי וחשוב גם כיום עבור כל תלמיד והצורך בהם מתחדש מדי שנה. רגע אחרי (ואפילו מוטב לפני!) שהצטיידתם בספרים חדשים, כדאי לרכז את כלל הספרים הישנים, למחוק בהם מה שאפשר, להדביק ולחדש מעט על פי צורך ולהחליט מה לעשות בהם - על מנת שלא ימצאו את דרכם אל פח הזבל השכונתי שלא לצורך.

אז מה ניתן לעשות עם הספרים הישנים? הנה כמה אופציות שכדאי לשקול:

1. קודם כל, תרומה - בקבוצות העירוניות השונות ברשתות החברתיות מופיעים בקביעות לא מעט פרסומים על תלמידים הזקוקים לספרי לימוד שאין ידם משגת וישמחו לקבל את הספרים הישנים של ילדכם. חשוב לדעת כי משרד החינוך מאפשר שימוש חוזר בספרים ומגביל את עדכון המהדורות למדי מספר שנים, מה שמאפשר שימוש חוזר בספרים לאורך שנים אחדות. במידה וברשתות החברתיות לא נמצא הצורך בתרומה ניתן לשאול במזכירות בית הספר אשר לרוב מודעים למצבם האישי של התלמידים וידעו לשדך בין התרומה לזקוקים לה.

2. מעבר בין בני משפחה וחברים - במקרה של אחים צעירים יותר, בני דודים או קרובים אחרים ואף חברים, ניתן פשוט להעביר את הספרים בין הילדים בגילאים השונים ולסייע זה לזה בחיסכון הניכר שברכישת הספרים. כאשר מדובר במספר אחים במשפחה מומלץ מאוד אף לשמור ספרים ולהעבירם בין האחים ככל הניתן.

3. נסו למכור - חנויות ספרים רבות מסייעות להורים באמצעות רכישה ומכירה של ספרי לימוד יד שנייה. אל החנויות הללו ניתן להביא ספרים מיד שנייה במצב טוב ולקבל זיכוי לטובת רכישת ספרים או מוצרים אחרים, מה שיוזיל באופן משמעותי את רכישת הציוד וספרי הלימוד לתחילת השנה. חשוב לדעת כי רכישת ספרי לימוד מיד שנייה היא חסכונית ומפחיתה בעד כחמישים אחוזים מעלויות הרכישה של ספרים חדשים. את מכירת הספרים המשומשים לחנות מומלץ לבצע כבר עם סיום שנת הלימודים, כאשר בחנות נערכים למכירות לקראת שנת הלימודים הבאה. אין חובה לערוך את המכירה ורכישת הציוד באותו מעמד וניתן לקבל זיכוי רשום בגין הספרים הישנים אותו ניתן יהיה לממש בהמשך.

4. לבסוף, לכו על האפשרות של מיחזור - במידה ומדובר בספרים ישנים, חוברות עבודה גזורות ומקושקשות או מהדורות לימוד שיצאו מתכנית הלימודים, חשוב שלא להשליכם כלאחר יד לפח אלא להעבירם בצורה מסודרת לפחי מחזור נייר הקיימים בכל עיר ובכל שכונה. ניתן לשתף את הילדים בתהליך ואף לשלוח אותם אל פחי המחזור עם הספרים הישנים וחסרי השימוש, לצד עיתונים, ציורי או כל ניירת אחרת אשר הצטברה בבית, לצורך תרומה לסביבה ירוקה וצמצום הפגיעה בעצים ובטבע.

טיפ חשוב אחרון - על מנת למסור, לתרום או למכור ספרי לימוד ישנים חשוב לשמור עליהם במצב ראוי, לעטוף אותם כראוי כבר בתחילת השנה ובמקרה הצורך לחדש את האריזה והעטיפה במהלך השנה. יש להנחות את הילד לעשות שימוש בעיפרון ולא בעטים ולמעט לכתוב בספרים שלא לצורך.

עוד בחינוך ולימודים

קורסים בהייטק – כל מה שרצית לדעת
בין הנדסת חומרים להנדסת ביוטכנולוגיה
חולצת בה"ס - ללימוד חמים ונעים יותר
מה לעשות עם ספרי לימוד ישנים?

תגובות תגובות
X