חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

תלמידי בי"ס שחקים: לא להפליית בני נוער במקומות עבודה

במסגרת לימודי האזרחות בכיתה יב/13 קיבלו תלמידי הכיתה לבצע מטלת בנושא "העסקת בני נוער בנהריה", תלמידי הכיתה חולקו לקבוצות בנות 4-5 תלמידים ע"י מחנכת הכיתה, גילית יצחקי ויצאו לבתי עסק בנהריה המעסיקים בני נוער.
Bookmark and Share
המחנכת הזמינה לכיתה את מיכל זילברמן מהנוער העובד והלומד שהסבירה לתלמידים את זכויותיהם. התלמידים העבירו שאלונים בין התלמידים שתוצאותיהם הצביעו על אפליה מצד המעסיקים. כיתה יב'/13 קושטה בפלאקטים עם הזכויות של בני נוער במקומות העבודה. על התלמידים היה להגיש תוצר של עבודתם,קבוצה אחת כתבה מכתב למנהל ביה"ס "שחקים",אבי מנשס ,בו ביקשה את עזרת הצוות החינוכי באיתור הנערים המנוצלים.

       תלמידי בי

קבוצה אחרת כתבה מכתב למנכ"ל משרד התמ"ת מר שרון קדם, קבצה שלישית כתבה מכתב לשר המסחר והתעשייה, פואד בן אליעזר עם הצעת ייעול כיצד יש לאכוף את החוק והקבוצה האחרונה הכינה פלייארים לתלמידים עם זכויותיהם במקומות העבודה ואור גואז תלמיד יב' 13 הכין כתבה בנושא המובאת לפניכם:
 
מלצרים ומלצריות, שוטפי כלים וברמנים-אלה מקצועותיהם העיקריים של בני הנוער כיום. כמעט כל נער מגיל 15, מחפש עבודה בחופש הגדול ולעיתים גם בשנת הלימודים על מנת לממש את עצמו ואת עצמאותו (שמתבטאת באופן ניכר בגיל ההתבגרות). אבל האם בני הנוער באמת מקבלים את מה שמגיע להם? האם באמת נוכל להיות בטוחים שמישהו דואג להם ושלא מנצלים אותם לנגד עינינו?
 
במקומות עבודה רבים ובעיקר במסעדות ובמקומות בילוי, בני הנוער עובדים כמעט בכל זמן-אחר הצהריים, בלילות, בסופי שבוע, בחגים וכו'. רובם, אינם באמת מקבלים משכורת מסודרת מהמעביד ועובדים רק על  "טיפים" שמתקבלים מהלקוחות אותם הם משרתים. אין להם שכר קבוע והם יכולים לעבוד יום שלם בלי להרוויח שקל. זהו המצב השורר בכל מקום כמעט-ניצול בני נוער.

אז האמת היא, שכל מעסיק חייב לשלם שכר מינימום לכל נער העובד אצלו, בהתאם לגיל הנער לפי החוק:

זאת אומרת,שהטיפים לא מהווים חלק משכר המינימום של בני הנוער ועל המעסיק לשלם לו שכר קבוע לפי שעה (לפחות את המינימום הדרוש). אי תשלום השכר מהווה פגיעה בזכויותיו. למעסיקים רבים זה לא מפריע לעקוף את החוק ולנצל את בני הנוער התמימים שמחפשים נואשות אחר מקום עבודה ונאלצים להסכים בלית ברירה לתנאים המחפירים של המעסיקים. כלום לא נעשה בנידון ונראה שמפקחי התמ"ת שאמורים להעניש את העוברים על החוק לא עושים מספיק.
 
אני מציע להגביר את מספר מפקחי התמ"ת ולהגביר את המודעות וכמו-כן להחמיר את עונשם של המעסיקים ה"רודנים" (כן זה השם המתאים להם) שפוגעים בנוער שהם דור העתיד של המדינה. על המדינה להגביר את המשאבים בנושא ולא לוותר עד שהמעסיקים יוותרו ויתנו להם את כל זכויותיהם.רק כך נוכל להבטיח שבני הנוער שלנו לא מנוצלים. בנוסף,יש לקבוע תקנה בחוק לגבי הטיפים שבני הנוער המועסקים מקבלים ולהפרידם משכר המינימום. אז, שלא יעבדו עליכם!

עוד בחינוך ולימודים

קורסים בהייטק – כל מה שרצית לדעת
בין הנדסת חומרים להנדסת ביוטכנולוגיה
חולצת בה"ס - ללימוד חמים ונעים יותר
מה לעשות עם ספרי לימוד ישנים?

תגובות תגובות
X