את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
תלמידי תוכנית "קדם עתידים" ביקרו במכללת תל חי
דרוג:
חינוך ולימודים |
כתב נהריה ברשת |
24/1/2011
במסגרת תוכנית "קדם עתידים" – מכון ברנקו וייס יצאו תלמידי כיתות י' בביה"ס למדעים ואמנויות יחד עם בנות אולפנת הרא"ל ליום אקדמיה במכללת תל חי ובמוזיאון הצילום.
התלמידים התנסו במעבדת מטבח לימודי. חקרו את תפקידו של הגלוטן בבצק, בחנו תנאי התפתחות שמרים במטרה להכיר את הגורמים המשפיעים על איכות תפיחת השמרים ולקינוח הכינו פיצות לפי טעם אישי.
התלמידים אף ביקרו במוזיאון הצילום בתל חי, סיירו בתערוכה, קיבלו הסבר על ראשית הצילום והכינו פוטוגרמות. בתום הביקור במוזיאון נערכו ביקורים בשני מפעלי היי- טק הנמצאים בגן התעשייה תל חי, B.M.C ומלנוקס.
התוכנית משלבת ביקורים במוסדות להשכלה גבוהה, למדע, לטכנולוגיות עתירות ידע ומפגישה את התלמידים עם דמויות לחיקוי במטרה לפרוש בפניהם תמונת עתיד רחבה ומגוונת.
עדי קיקוזאשוילי תלמידת י'11 מסכמת את הסיור הלימודי במרכז האקדמי לנוער במכללת "תל חי"
במסגרת תכנית "קדם עתידים" נסענו שכבת י' לסיור לימודי בנושא אסטרו-ביולוגיה במרכז האקדמי לנוער במכללת "תל חי".
בהרצאה המרצה הסביר לנו בעזרת מצגת על כוכבי הלכת במערכת השמש, על התכונות שלהם, האם יש חמצן ? ועל המרכיבים שלהם כמו: מאדים שרוב פני השטח שלו ברזל. בנוסף עשינו ניסויים מעניינים למשל: זמני רתיחה של חומרים (מים, כוהל ושמן) וכיצד ניתן להפריד חומרים כמו קפה, סוכר ומלח לאחר ערבובם ביחד ?
לאחר הפסקה קצרה שבה אכלנו ושתינו עברנו לחלק השני של היום.
בחלק זה עברנו למעבדת מטבח. בתחילת העבודה במטבח הסבירו לנו על הגלוטן ועל התכונות שלו. לאחר מכן, עשינו ניסוי שהוכיח את התכונות של הגלוטן ע"י הוצאת העמילן מכדור בצק ואפייתו בתנור . לאחר השלמת הניסוי הכנו פיצה... כבר בהתחלה חולקנו לקבוצות קטנות 2-3 תלמידים וכל קבוצה הכינה את הבצק, רידדה את כדור הבצק, מרחה רוטב עגבניות, כיסתה בגבינה מגורדת והוסיפה תוספות כמו זיתים, תירס ופטריות.