חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

תלמידי תוכנית "קדם עתידים" ביקרו במכללת תל חי

במסגרת תוכנית "קדם עתידים" – מכון ברנקו וייס יצאו תלמידי כיתות י' בביה"ס למדעים ואמנויות יחד עם בנות אולפנת הרא"ל ליום אקדמיה במכללת תל חי ובמוזיאון הצילום.
Bookmark and Share
התלמידים התנסו במעבדת מטבח לימודי. חקרו את תפקידו של הגלוטן בבצק, בחנו תנאי התפתחות שמרים במטרה להכיר את הגורמים המשפיעים על איכות תפיחת השמרים ולקינוח הכינו פיצות לפי טעם אישי.

תלמידי תוכנית

התלמידים אף ביקרו במוזיאון הצילום בתל חי, סיירו בתערוכה, קיבלו הסבר על ראשית הצילום והכינו פוטוגרמות. בתום הביקור במוזיאון נערכו ביקורים בשני מפעלי היי- טק הנמצאים בגן התעשייה תל חי, B.M.C ומלנוקס.

תלמידי תוכנית

התוכנית משלבת ביקורים במוסדות להשכלה גבוהה, למדע, לטכנולוגיות עתירות ידע ומפגישה את התלמידים עם דמויות לחיקוי במטרה לפרוש בפניהם תמונת עתיד רחבה ומגוונת.

עדי קיקוזאשוילי תלמידת  י'11 מסכמת את הסיור הלימודי במרכז האקדמי לנוער במכללת "תל חי"

במסגרת תכנית "קדם עתידים" נסענו שכבת י' לסיור לימודי בנושא אסטרו-ביולוגיה במרכז האקדמי לנוער במכללת "תל חי".

בהרצאה המרצה הסביר לנו בעזרת מצגת על כוכבי הלכת במערכת השמש, על התכונות שלהם, האם יש חמצן ? ועל המרכיבים שלהם כמו: מאדים שרוב פני השטח שלו ברזל. בנוסף עשינו ניסויים מעניינים למשל: זמני רתיחה של חומרים (מים, כוהל ושמן) וכיצד ניתן להפריד חומרים כמו קפה, סוכר ומלח לאחר ערבובם ביחד ?

לאחר הפסקה קצרה שבה אכלנו ושתינו עברנו לחלק השני של היום.

בחלק זה עברנו למעבדת מטבח. בתחילת העבודה במטבח הסבירו לנו על הגלוטן ועל התכונות שלו. לאחר מכן, עשינו ניסוי שהוכיח את התכונות של הגלוטן ע"י הוצאת העמילן מכדור בצק ואפייתו בתנור . לאחר השלמת הניסוי הכנו פיצה... כבר בהתחלה חולקנו לקבוצות קטנות 2-3 תלמידים וכל קבוצה הכינה את הבצק, רידדה את כדור הבצק, מרחה רוטב עגבניות, כיסתה בגבינה מגורדת והוסיפה תוספות כמו זיתים, תירס ופטריות.

לסיכום היום הזה היה מלמד, מסקרן, משכיל וטעים.


 

עוד בחינוך ולימודים

קורסים בהייטק – כל מה שרצית לדעת
בין הנדסת חומרים להנדסת ביוטכנולוגיה
חולצת בה"ס - ללימוד חמים ונעים יותר
מה לעשות עם ספרי לימוד ישנים?

תגובות תגובות
X