את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
תלמידי "שחקים" פורצים דרך בשביל ישראל!
דרוג:
חינוך ולימודים |
כתב נהריה ברשת |
20/3/2011
השבוע יצאו תלמידי שכבת י"א לטיול שכולו חוויות ועשייה חינוכית הלכה למעשה.
לצוות השל"ח בביה"ס, בהנהגתם של המורה צפריר בר שירה והמורה גיא מלין, הוצב יעד של בניית מסלולי טיולים, המושתתים על ציונות ואהבת הארץ.
הרעיון המרכזי שהנחה את מעצבי הטיול היה לקשר את הטיול בנופי ארץ ישראל לתפיסתו החינוכית/ערכית של בית הספר ולכן התוכנית שנבנתה שילבה בתוכה כמות גדולה של פעילות ערכית חברתית ותרומה לקהילה.
תלמידי שכבת י"א צעדו את 40 הקילומטרים הצפוניים מ"שביל ישראל" שמוליך מדן ועד אילת וסיימו אותו בהצלחה.
במהלך הטיול קיימו התלמידים, ביוזמתה של מועצת התלמידים טקס ליד אנדרטת "האריה השואג" בתל חי.
בנוסף לכך התלמידים קיימו הפעלות באגמון החולה שבהן עסקו בשאלות הסביבתיות והערכיות של ייבוש אגם החולה בשנות ה 50 ופרצו שביל ביער ביריה הסמוך לצפת בשיתופה של הקרן הקיימת לישראל.
שיאו של הטיול היה ביומו האחרון שבו טיילו התלמידים לאורכו של נחל שניר ויצאו למסע אופניים של 10 ק"מ באגמון החולה.
ארבעת הימים המרגשים הסתיימו בטקס שהכינה מועצת התלמידים בקיבוץ דן בנקודת הסיום הצפונית של שביל ישראל.
בטקס העלו התלמידים את חוויותיהם מהמסע באומר ובצליל ובסיום קיבל כל אחד ממשתתפי המסע תעודה המציינת את האירוע וחולצה שעליה כתוב "הולכים בשביל ישראל" הצוות והתלמידים ציינו כי נהנו מאד מהחוויה הייחודית ורבים מהתלמידים ציינו כי יחזרו בעצמם לטייל
באזור.