כיום כמעט ולא ניתן למצוא אנשים שלא מכירים בחשיבותם של אימונים גופניים לשמירה על חוזק הגוף ובריאותו. כולנו יודעים שעשיית פעילות גופנית בריאה לנו ומקטינה את האפשרות למחלות כרוניות ואחרות ורובנו אף משתדלים לעשות פעילות כזו שמתאפשר גם לא בחדר הכושר. פעילות גופנית ידועה כמשפרת את המערכת החיסונית, מפחיתה משמעותית את הסיכוי למחלות כפי שכולנו יודעים ומחזקת את היכולת שלנו לעמוד בשגרת היומיום העמוסה, ולכן נרצה להתמיד בה.
אולם, על אף ההכרה הרחבה בכך שפעילות גופנית עוזרת לבריאות הפיזית לא כולם מודעים להשפעתה הרבה על בריאות הנפש והמנטליות. פעילות גופנית יכולה לעזור לבריאות הנפשית במגוון דרכים וצורות, גם באופן מודע וגם באופן לא מודע וההשפעות שלה גם בתחום זה הן לטווח הארוך ומשפיעות על שאר תחומי החיים.
מחקרים מוכיחים שעשיית פעילות גופנית באופן קבוע עוזרת להפחתת הלחץ ולהרגעת המתאמנים. בשגרת היומיום במאה ה-21, על כל הלחץ הנלווה אליה, קשה מאוד לעצור, להרפות ולשחרר את עצמינו. אימונים קבועים מספקים בדיוק את מקום המפלט הזה- הם מאפשרים להוציא אגרסיות, להתמקד בנשימות ובביצוע התרגיל ובכך לעצור קצת מהשגרה העמוסה ולעזור לנו להירגע.
מלבד זאת, לפעילות גופנית יש השפעה משמעותית על מצב הרוח שלנו. בעת אימון גופני מופרשים במוחנו הורמונים שמתפרשים כחיוביים ומשמחים ומעודדים אותנו להמשיך בפעילות. ההורמונים הללו מעלים את מצב הרוח שלנו וגורמים לנו להתרוממות רוח ותחושות חיוביות לאחר האימון. התחושות החיוביות הללנו יכולות להמשיך בשעות שאחרי ואפילו בימים שאחרי!
פעילות גופנית משפרת את איכות השינה. האימון מאפשר לגוף לפרוק לחצים ומתחים ולהירגע וכן להוציא הרבה אנרגיה. כתוצאה מכך, איכות השינה משתפרת והתפקוד למחרת גם כן משתפר בעקבות זאת- וכל היום נראה אחרת.
ההשפעה שאולי הכי חשובה של פעילות גופנית על בריאות הנפש היא העלאת הביטחון העצמי. אימון גופני, ההורמונים שהוא מעלה, הגוף המתחזק והתחושה שעשינו משהו בריא משפיעים על הביטחון העצמי וגורמים לנו להיות יותר בטוחים ושלמים בגוף שלנו וביכולות שלו. בנוסף לשיפור מצב הרוח והתחושה הכללית, כל אלו גורמים להעלאת הביטחון העצמי.
ניתן לראות שיש הרבה יתרונות מנטליים לאימונים גופניים ושהתרומה שלהם לא מתבטאת רק בפן הפיזי.
על אף היתרונות הרבים שיש לפעילות גופנית, חשוב להכיר בכך שכאשר מגיעים לגיל השלישי לא כל פעילות היא מתאימה ויש להיות בקשב לגוף. ישנן תנוחות שעלולות להיות קשות מידי או קצב לב שעלול להיות מהיר מידי, וחשוב לבצע את האימון בצורה מבוקרת ובטוחה. גם אם במהלך האימון לא מגיעים לתוצאות שהתרגלנו אליהם, צריך לדעת להרפות ולשחרר ולזכור שהמטרה של האימון היא לחזק את הגוף ואת הנפש ולא לשבור שיאים. פעילות גופנית שאינה מותאמת עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים לשרירים, לעמוד השדרה ואפילו לעורר מחלות שונות.
גם במצב זה יש הבדל בין נשים לגברים. דוגמא לכך ניתן לראות בהתקפי לב: גברים נוטים לסבול מהתקפי לב הרבה יותר מנשים ולכן יותר מודעים לכך. אולם, חשוב לדעת שגם נשים יכולות לקבל התקף לב, גם אם הדבר אינו נפוץ. חשוב לשים לב לסימנים להתקפי לב אצל נשים העלולים להיות מקושרים להתקף לב ולדעת לקשר אותם אליו, במיוחד במהלך אימון גופני שעלולים לחוש בו כאבים שונים. אצל נשים, תסמיני התקף לב יהיו שונים משל גברים ויכללו הזעה, סחרחורת, דפיקות לב חזקות או מואצות, כאבים ולחצים בצוואר וכדומה.
לפעילות גופנית השפעה חשובה מאין כמותה על בריאות הגוף והנפש. היא מתאימה לכל אחד ואחת וניתן לקום יום אחד בבוקר ופשוט להתחיל להתאמן. היתרונות שלה עצומים ומשפיעים לטווח ארוך, כך שבכל גיל ובכל שלב בחיים כדאי לעשות פעילות גופנית. חשוב להקפיד על עשיית אימונים שמותאמים לגיל וליכולות הפיזיות, כדי למנוע נזקים בריאותיים שייקח זמן רב להתאושש מהם.
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|