חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

שיטות בישול דגים כשרים לפי ההלכה

Bookmark and Share

בדיני כשרות, כשרותם של דגים נחשבת לפשוטה יותר מאשר הכשרות של בשר. בניגוד לבשר שחלקים מסוימים ממנו צריכים להיות מבושלים בדרך שאותה ההלכה הגדירה, בדגים אנחנו פחות רואים מצב כזה, ולמעשה ניתן לאכול דג ברגע שהוא יוצא מהמים. עם זאת, יש כמה דברים שחשוב לדעת בנוגע לשיטות בישול של דגים כשרים ואנחנו כאן כדי לספר לכם עליהם.

 

כשרות דגים

באופן פשוט, כל דג שיש לו סנפירים וקשקשים הוא דג שמותר באכילה לפי ההלכה. ההגדרה הזו מפורשת בתורה, וחכמים גם קבעו קביעת מרחיקת לכת לפיה די בכך שיהיו לדג קשקשים על מנת להגדיר אותו בתור דג כשר. הסיבה לכך היא שלא קיים דג עם קשקשים ללא סנפירים, ולכן הימצאותם של קשקשים מעידה על הימצאותם של שני סימני הכשרות גם יחד. בניגוד לבהמות או עופות, דגים לא מחוייבים בשחיטה, ומהרגע שהדג הוצא מהמים ניתן לאכול אותו ללא כל חשש. 

 

האם יש עקרונות מסוימים בבישול דגים

בבישול דגים אין עיקרון מסוים שאותו ההלכה מחייבת, אולם יש כמה עקרונות שנגזרים מענפים אחרים של דיני כשרות. לאור העובדה שחכמים הניחו שיש סכנה מסוימת באכילה של דג ובשר, יש להימנע מבישול של דגים ובשר יחד. הדבר הזה נכון גם ביחס לרוטב של בשר עם דגים ולהפך, כך שההפרדה בבישול צריכה להיות מוחלטת. 

עם זאת, בניגוד לבשר וחלב אין מניעה לבשל דגים בכלים של בשר ולהפך, רק להקפיד על הפרדה בשעת הבישול. לדעת פוסקי עדות המזרח יש איסור לאכול דגים עם חלב ביחד, אולם אשכנזים אינם חוששים לאיסור הזה. בכל מקרה, גם כאן האיסור הוא רק על אכילה יחד, ולא על בישול באותם כלים. למותר לציין שאין צורך להמתין בין אכילת בשר ודגים או דגים וחלב, גם לדעת פוסקי עדות המזרח. 

 

זהירות מתולעים

אחד הדברים שלא תמיד שמים לב אליהם הוא בעית התולעים שיכולה להיות בדגים. גם אם מדובר על דג כשר, לעיתים עלולות להיות תולעים בחלקו הפנימי של הדג, מה שאומר שקודם ההכנה של הדג יש לפתוח את הבטן שלו ולנקות אותה היטב. בהקשר הזה כדאי לציין את שיטת הבישול שבה הדג מבושל כולו כיחידה אחת שלמה. במצב כזה הדג לא נפתח ואתם לא תוכלו לנקות אותו כראוי. אם מדובר על דג שיש חשש להימצאות של תולעים בבטנו, כדאי לבחור בשיטת בישול אחרת. 

 

מה לגבי כשרות דגים בתעשייה

בתעשיית המזון, אין הרבה מקרים שבהם דגים עוברים בישול של ממש, אולם יש תהליכי עיבוד דומים כמו יישון או שימור. גם כאן העקרונות הכללים של כשרות תעשייתית רלוונטיים, ולפני שאתם קונים מזון כזה בדקו שיש עליהם את חותמות הכשרות שאתם רגילים לראות. למידע נוסף על כשרות דגים כנסו לאתר

 

עוד באופנה ויופי

שיטות בישול דגים כשרים לפי ההלכה
בחירת ציוד לבנות ציפורניים מתחילה: מדריך למתחילים
ניקיון דירה לאחר שריפה – כל מה שחשוב לדעת
החשיבות של אימון גופני לשמירה על שפיות נפשית החשיבות של אימון גופני לשמירה על שפיות נפשית

תגובות תגובות
X