חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

המובלעת הצרפתית של רסקו

בלב שכונת רסקו בנהריה, ברחוב קק"ל, נפתח בית המאפה-מסעדה בריוש. בתפריט: לחמים ומאפים מיוחדים, מסעדה כשרה עם קישים, פסטות ולזניות, וקינוחים צרפתיים
Bookmark and Share

ברחוב קק"ל בשכונת רסקו בנהריה נחבא לו בית מאפה-מסעדה מקסים בשם בריוש, הנקרא על שם לחם הבוקר הצרפתי. את המקום פתחה לפני כשנה חגית שטרן, שהגיעה לעיר בעקבות בעלה רז הנהרייני. למרות שחגית מוציאה תחת ידה מאפים מופלאים, היא כלל לא הגיעה מהתחום: במשך 15 שנה היא עבדה כמנהלת לוגיסטיקה במפעלים באזור הצפון.

לאחר מכן, במשך חמש שנים, עבדה במפעל פורד, כאשר חלק מעבודתה היתה בבלגיה. במהלך שהותה בבלגיה ובצרפת נחשפה חגית לבריוש (BRIOCHE), מאפה צרפתי העשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד, עם ביצים ו-40 אחוזי חמאה. בשלב מסוים הגיעה חגית לצרפת, סמוך לגבול עם ספרד, שם למדה אצל קונדיטורית מקומית, לה יש בית ספר בברצלונה. במשך ארבעה חודשים היא אירחה אותה בביתה, ולימדה אותה את רזי המקצוע. כשחזרה לארץ, למדה אצל קונדיטורית מגבעת שמואל במשך כשנה.

למרות שהמקום נקרא על שם המאפה המפורסם, ולמרות שהמטרה היתה קודם כל להקים בית מאפה, שווה גם להזמין ארוחות עיקריות במסעדה, ולאחר מכן להתענג על הקינוחים.

הספצייליטה של המקום הוא עדיין הלחם העשיר, הנאפה בתנור לבנים, שעשוי משיפון, שעור, קמח מלא וכמעט כל מה שתרצו. המחירים סבירים לכל כיס, כאשר הלחם עולה בין 17-10 שקל, תלוי במרכיבים. חלק מהלקוחות הקבועים מקפידים להגיע לבריוש בשעה מוקדמת, כדי לשתות שם את הקפה הראשון של הבוקר. "כל העניין בכלל התחיל בגלל שאני משקימה קום, והייתי מחפשת מקום לשתות את הקפה הראשון, כפי שנהוג באירופה. ראיתי שדבר כזה חסר, ובאמת יש לקוחות שמגיעים קודם כל כדי לפתוח את הבוקר עם הקפה שלנו".

לפני כחצי שנה, בעקבות התרחבות המקום, הביאה חגית את השף-קונדיטור יצחק בן אהרון, שעבד בעבר במסעדות כמו מול ים, מסעדת הדגים היוקרתית שבתל אביב. "יצחק, המשמש מנהל מטבח, הוסיף לנו המון צבע, והעשיר מאוד את מגוון המאכלים שלנו", היא מספרת.

המסעדה עצמה חלבית כשרה, ובין השאר מוגשת ארוחת בוקר. כמו כן ניתן למצוא כריכים, מאפים שמיוצרים במקום, פסטות טריות, לזניית פטריות, סוגי סלטים, רטבים שמיוצרים במקום, וכן קישים אותם ניתן גם לרכוש הביתה. אגב, המאכל האהוב על חגית הוא קיש פטריות, הממולא בשלל גבינות איכותיות, עם רוטב רויאל מעולה המיוצר במקום.

הקינוחים כוללים עוגות צרפתיות, כגון מילפיי (עוגת אלף העלים) ופריזייה (קרם פטיפייר עם תותים ובצק שקדים), וכן

מוסים, עוגות גבינה ביתיות, עוגות שוקולד, בראוניז ועוגיות משלל סוגים. חולי הסוכרת יוכלו להתענג על מגוון עוגות ועוגיות ללא סוכר, כולל עוגיות מרוקאיות ועוגיות טחינה מקמח מלא. כיאה לבית מאפה, המקום נפתח כבר ב-6:00 בבוקר ונסגר ב-18:00 בערב. בחודש הבא הוא כבר יהיה פתוח עד אחרון הלקוחות.

בריוש, קק"ל 16, רסקו, נהריה, טל' 077-4260520. 

עוד בהמלצת השבוע

משלוחי בלונים בנהריה
איך בוחרים חברת ניקיון מומלצת?
הכירו את דולצ'ה דיבאני - חנות רהיטי היוקרה של הצפון
אוכל לחיות - להזמין אונליין בקלות

תגובות תגובות
X