את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
יום לימוד יהודי-עולמי צוין בנהריה
דרוג:
חינוך ולימודים |
כתב נהריה ברשת |
14/11/2011
בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים בנהריה ציינו ביום ראשון את יום הלימוד היהודי העולמי בנושא "שמע ישראל - אחדות העם היהודי" במפקד, לימוד, המחזה, שיר ומחול.
את הפעילות במערכת החינוך בעיר יזמה שותפות נהריה-צפון ניו ג'רזי, וכל בתי הספר נרתמו ברצון ובהתלהבות למיזם, שכלל השתתפות בתחרות כרזות בינלאומית. כפי שפורסם בשבוע שעבר בעיתון "מבט חדש", בתחרות זכתה ליאל משקל, תלמידת כיתה י"א מהרב-תחומי למדעים ואמנויות ע"ש רבין. יצוין כי במיזם יום הלימוד היהודי העולמי נטלו חלק 215 קהילות יהודיות בחמש יבשות.
בית הספר אוסישקין קיים מפקד בוקר מרשים בהשתתפות כל התלמידים, שהעביר את הנושא של "שמע ישראל" עם המון מחשבה ונשמה יהודית. בתי הספר בגין, גולדה וכצנלסון הקדישו את שיעורי הבוקר ללימוד הנושא ומשמעותו לאורך הדורות וסיפורי הגבורה ששזורים בו. בית הספר אבן-שוהם אירח את תלמידי בית הספר רמז לפעילות מקורית, שכללה תחנות שונות בנושא. בית הספר רמב"ם אירח את גן הילדים רמב"ם לפעילות רב-תחומית, שכללה שירה, ריקוד ולימוד הנושא. אולפנת הראל אירחה את תלמידות חטיבת הביניים נופר שחקים ללימוד משותף. במקביל משתתפים בתי הספר בעיר בתערוכה בבית ליברמן, תחת הכותרת "ילדי נהריה מציירים שמע ישראל".
טקס הפתיחה ייערך ביום ראשון הקרוב ב-17:30. בשותפות נהריה-צפון ניו ג'רזי הודו השבוע למנהלים, למורים ולתלמידים על שיתוף הפעולה, ולעיריית נהריה שאיפשרה את הפעילות וסייעה בכל שנדרש.