את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
צליל מיתר
דרוג:
ספורט |
דורית ריטבו |
13/1/2012
בשבוע שעבר זכתה מיתר אסולין לחשיפה אדירה, כשקלעה 24 נקודות בגמר התיכונים. "צריך להתחיל לעבוד עם הבנות בגיל יותר צעיר ממה שהיה איתנו", היא אומרת
בשבוע שעבר עלתה מיתר אסולין לכותרות הארציות, כאשר קלעה 24 נקודות במשחק הגמר של אליפות בתי הספר, במדי נבחרת הרב תחומי למדעים ולאמנויות. המשחק שודר ישירות בטלוויזיה, וחובבי ספורט רבים ראו את היד החמה של אסולין, שלא הפסיקה לצלוף. למרות המשחק המצוין וגביע הקלעית המצטיינת שקיבלה, ירדו הבנות מאוכזבות, לאחר שהפסידו לאוסטרובסקי רעננה, לה היתה זו זכייתה השלישית ברציפות. "היו לי רגשות מעורבים", היא מספרת השבוע, "מצד אחד, הפסדנו בגמר, אבל מצד שני היתה לי הצלחה אישית. בשורה התחתונה, עשינו הישג אדיר והוכחנו שיש כאן תשתית מצוינת של בנות".
למרות ההפסד נתנה הנבחרת עונה מדהימה, לא מעט בזכות המאמן המצוין ירון ארז, שמדריך את מיתר גם בנערות ובבוגרות של עירוני נהריה. יחד עם מיתר משחקת גם שיר, אחותה התאומה. "יש לנו גרעין של כמה בנות שנמצאות יחד חמש שנים. זה כמו משפחה, כל אחת דואגת לשנייה", היא מספרת.
בטורניר הזה עשית לעצמך את הסיפתח לקראת מעבר לקבוצה אחרת?
"אני לא יודעת לגבי קבוצות אחרות, אבל ברור שלטורניר כזה מגיעים המון גורמים חשובים בכדורסל".
איפה היית רוצה לשחק בעתיד? יש לך חלום?
"אני חיה בהווה ואין לי מושג מה יקרה בעתיד".
מה הנקודות החלשות שלך?
"אני צריכה להשתפר בהגנה ובחדירות לסל".
עד כמה העובדה שיש לך אחות בקבוצה עוזרת לכן?
"אני מתארת לעצמי שזה עוזר, כי אנחנו מכירות אחת את השנייה על עיוור".
איך אפשר להביא עוד בנות צעירות לכדורסל?
"צריך להתחיל מגיל צעיר. העקביות וההמשכיות זה מה שיוביל לדבר האמיתי. איתנו התחילו קצת מאוחר. כשהיינו צעירות מעולם לא נתנו חשיבות מספקת לבנות, תמיד זה היה קודם הבנים, רק אחר כך אנחנו. הגיע הזמן שישקיעו גם בבנות החל מהיסודי, כי רק כך אפשר לבנות עתיד".
המאמן ירון ארז: "מיתר הוכיחה בטורניר הארצי, בזמן אמת, עד כמה היא ווינרית. במשחק הגמר היא נתנה הופעה מרשימה. היא כישרונית מאוד, מבינה את המשחק, אגרסיבית ולא חוששת מעבודה קשה. יש לה גם את האופי הנכון. הגובה שלה הוא עניין בעייתי, אבל אפשר למצוא לה את המקום המתאים על המגרש".