לעשות אירוע זה פרוייקט מחייב, זה פרוייקט שצריך להבין שהוא לא פשוט כמו שזה נראה. בדרך כלל כאשר חושבים על לעשות אירוע הדבר מצטייר כפעולה מאד נחמדה ומאד כפית. בפועל לעשות אירוע לחברים או לקרובים היא משימה קשה מאד הרצון לרצות את כולם, לדאוג שהכיבוד יספיק, לנסות "לקלוע" לטעם של כמה שיותר אנשים ועוד לא התחלנו לדבר על עלויות. בכל מקרה החלק החשוב ביותר באירוע הוא הקינוחים והעוגות המוצעות בסוף האירוע.
לא משנה אם המנה העיקרית או המנות הראשונות לא יהיו בטעם מושלם הכי חשוב זה שהקינוחים והמנות האחרונות יציגו שואו ושיגרמו לאנשים להגיד וואו. הקינוחים והמנות האחרונות מגיעות בסוף האירוע, זה הדבר האחרון שהאורחים טועמים וחשוב להשאיר אותם עם טעם טוב.
החלטה על סוג הקינוח ועל טעם העוגה המוגשת לשולחן לאחר ארוחה כבדה היא החלטה חשובה. בדרך כלל אחרי ארוחה כבדה אנשים מלאים ואין להם כוח להמשיך לאכול ולכן חשוב שהקינוחים יהיו קלים, קרירים, צוננים ויביאו טעם טוב. חשוב לזכור כי היום ניתן למצוא מתכונים של עוגות באינטרנט, בספרי בישול ולקבל מתכונים ממכרים. על מנת לקבל החלטה נכונה חשוב לקחת כמה דברים בחשבון וביניהם:
מזג האוויר – אם מזג האוויר חם ויבש מומלץ להגיש קינוחים קרים שיצננו את הסועדים. אם מזג האוויר קריר וגשום אז מומלץ להגיש עוגות חמות עם שוקולד נמס.
סוג הארוחה העיקרית – חשוב לקחת בחשבון מה האורחים אכלו לפני שהוגשו הקינוחים. אם מדובר בארוחה עיקרית כבדה אז מומלץ להגיש קינוחים קלים, מוקצפים או מוס. אם הארוחה הייתה ארוחה קלילה של נשנושים אז אפשר קצת יותר "להתפרע" ולהגיש מגוון של קינוחים.
כשרות – חשוב להבין האם בין האורחים שלכם יש כאלו ששומרים כשרות. במקרה של שומרי כשרות תצטרכו לבחור קינוח פרווה.
מחפשים מתכון מושלם לעוגה לכל סוג של אירוע?
חומרים להכנת המתכון:
2 ביצים בגודל של M
חצי כוס של סוכר לבן
1/3 כוס של שמן בישול פשוט
חצי כוס מיץ תפוזים – לא תפוזים סחוטים
כוס של קמח תופח
כפית אחת של אבקת קינמון
מקל אחד של קינמון
חצי קוס קוקוס מגורד
אבקת סוכר
אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1. לוקחים קערה עמוקה ומכניסים לתוכה את כל החומרים ומערבבים היטב בעזרת מקסר, כף או מטרפה.
2. מערבבים עד שמגיעים לתוכלת במירקם אחיד.
3. לוקחים תבנית אפייה ומשמנים אותה מעט ושופכים את התוכלת לתוכה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות למשך כ – 30 דקות.
5. יש לבדוק עם קיסם האם העוגה מוכנה.
6. כאשר מוציאים את העוגה ניתן לפזר עליה אבקת סוכר, מעט שוקולד חם, אגוזי מלך מגורדים וכו'.
בתיאבון!
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|