אדם אשר שנפגע בעבודה, במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בדרך חזרה ממקום עבודתו יוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע בעבודה, והינו זכאי לסל הטבות הניתנות לנפגעי תאונות עבודה.
חשוב לציין כי ישנן פגיעות בעבודה כגון: ירידה בשמיעה, מחלות עור, צרידות ועוד, אשר יכולות להיחשב כמחלת מקצוע וזאת על פי רשימה סגורה של מחלות מקצוע המפורטות בתקנות הביטוח הלאומי.
במקרה של פגיעה כאמור (פגיעה בעבודה או מחלת מקצוע) יש לפנות מייד למוסד לביטוח לאומי ולהודיע על פרטי האירוע שכן אי הגשת התביעה תוך זמן סביר ומקסימום 12 חודשים עלולה לשלול מהנפגע קבלת חלק מההטבות ואף לשלול את זכויותיו בכלל.
לאחר קבלת החומר ע"י המוסד לביטוח לאומי, מתחיל המוסד בבדיקת המקרה ובמידה והוא מכיר באירוע כפגיעה בעבודה ישלם המוסד לנפגע דמי פגיעה בגובה 75% מהכנסתו של הנפגע עד תקופה של מקסימום 90 ימים.
נכות מעבודה
אדם אשר נפגע בעבודה וכתוצאה מפגיעתו או ממחלתו נותרה לו נכות באיבר כלשהו או במספר איברים יהיה זכאי לקצבת נכות זמנית או נכות צמיתה (קבועה) בהתאם להחלטת הועדה הרפואית אשר תבדוק אותו. קצבת הנכות הינה בנוסף לקבלת דמי הפגיעה.
כאשר מדובר בנכות צמיתה הנמוכה מ - 10% היא אינה מזכה בפיצוי כספי. אולם, נכות צמיתה בגובה 10% ועד 19% מזכה במענק חד פעמי בגובה 43 קצבאות. ואילו נכות צמיתה העולה על 20% מזכה בקצבה חודשית.
מהי תקנה 15
במידה ונקבעה לאדם נכות צמיתה הוא רשאי לבקש שחברי הועדה הרפואית יבדקו את זכאותו להגדלת אחוזי הנכות במקסימום 50% מהנכות שנקבעה לו על פי המבחנים והתקנות בשים לב למקצועו, גילו או מינו. תקנה זו נועדה למצב בו נכותו התפקודית של הנפגע עולה על הנכות הרפואית. תקנה זו תופעל בד"כ כאשר מדובר בנכות אשר משפיעה באופן חמור יותר על מקצועו ואופי עבודתו של הנפגע.
חשוב לציין כי הליכי התביעה להכרה בנכות ע"י המוסד לביטוח לאומי, אינם מהווים במרבית המקרים כסוף פסוק, ובפני העובד שנפגע במהלך עבודתו קיימת אופציה לתביעה כנגד המעסיק ( ליתר דיוק כנגד חברת הביטוח המבטחת את המעסיק). אופציה זו מתקיימת כל אימת שישנו חשש לרשלנות ו/או מחדל מצד המעסיק כלפי העובד.
בנוסף, על הנפגע לבדוק האם קיימות לגביו פוליסות ביטוח פרטיות אשר גם הן מזכות בפיצוי כספי בגין פגיעות בעבודה.
פעולות אשר מומלצות לעשות לאחר שאדם נפגע בעבודה:
לבדוק אם היו עדים לתאונה ולשמור את פרטיהם האישיים במידת האפשר.
לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי. יש לציין בפני הגורם המטפל כי הפגיעה ארעה במהלך עבודה ולוודא כי הדברים נרשמו בתיק הרפואי, בצורה מדויקת ונכונה.לצלם את מקום התאונה ולרשום פרטים מדויקים על נסיבות התאונה, בסמוך לקרות האירוע.
נקודה נוספת וחשובה אשר אנשים נוטים להזניח היא כי יש לאסוף תיעוד רפואי, קבלות וחשבוניות המצביעות על הוצאות שנגרמו בעקבות הפגיעה. זאת כיוון שהנפגע זכאי להחזר כספי לגבי הוצאות אלו. אולם, הוא יהא זכאי לכך רק במידה ויוכל להוכיח כי בשל הפגיעה נגרמו לו הוצאות כספיות.
המידע שבמאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ובכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין.
עורך דין איתמר סונינו עוסק במגוון נושאים אזרחיים, דיני נזיקין, חוזים, ייעוץ משפטי וייצוג בבתי משפט . מס' נייד: 050-6817738
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|