חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

איזה מכשיר שמיעה מתאים לכם?

חשוב לדעת לבחור את מכשיר השמיעה המתאים ביותר עבורכם. המאמר הבא יסביר לכם כיצד לעשות זאת.
Bookmark and Share
לקות שמיעה נגרמת כתוצאה מפגיעת שמיעה הולכתית או עצבית. הראשונה היא פגיעה מכאנית הנגרמת מתאונה או חבלה הגורמת לנזק בלתי הפיך,  והשנייה מפגם או ליקוי בעצב השמיעה או בחלקים אחרים במערכת השמע של האוזן. במרבית המקרים, לא ניתן לתקן את הליקויים והפתרון המקובל הוא להשתמש במכשיר שמיעה אותו מכניסים לתוך אפרכסת האוזן. כל מכשירי השמיעה פועלים על אותו עקרון. הם קולטים צלילים מהסביבה באמצעות מיקרופון זעיר מגבירים אותם ומעבירים אותם אל האוזן. חלק מהם אף מעבדים את הצלילים כדי לשפר את יכולת המשתמש להבין צלילי דיבור. מכשיר שמיעה משוכלל מוצלח מביא את המשתמש בהם ליכולת שמיעה נורמאלית. 

המכשירים הקיימים מוחדרים לאפרכסת האוזן החיצונית. חלקם זעירים הבנויים גוף אחד כאשר הסוללות נמצאות בתוכם, ואחרים, בנויים משתי יחידות. המכשירים עצמם ובתוכם המיקרופון מוחדרים לאפרכסת האוזן והם מחוברים בחוט ניילון חזק אל החלקים התלויים מאחריה ובהם נמצאת הסוללה. שניהם טובים מאוד וההחלטה על מי מהם היא בעיקר אסתטית. המכשיר שבתוך האוזן בולט פחות והשני בולט מעט יותר, אם כי, החוט המקשר הינו שקוף וכמעט בלתי ניתן לזיהוי. שני המכשירים הללו מגיעים עם טכנולוגיות שונות, אנלוגיות או דיגיטליות, כאשר הדיגיטליים הם המודרניים ביניהם, ומגיעים עם מפרט עשיר ועם פונקציות שונות אשר על פי הם ניתן לבחור את הדגם הרצוי.

במכשיר שמיעה דיגיטלי הגברת הצלילים הינה מכוונת ולא כללית וכוללת עיבוד באמצעות מחשב. בתוך המכשיר יש מעבד היכול להגביר קולות דיבור ולהנחית רעשי רקע. כך, הבנת הדיבור הינה מקסימאלית וההסתגלות למכשיר מסוג זה מהירה וטובה מאוד. מכשיר שמיעה אנלוגי הינו פשוט בהרבה בגלל שהוא אך ורק מגביר צלילים ללא עיבוד משמעותי שלהם. גם הממוחשבים שביניהם אינם מגיעים ברמת העיבוד לאלו הפועלים עם טכנולוגיה דיגיטלית. ומשום כך, איכות השמיעה בהם פחותה. ההבדל במחירים שלהם משמעותי, ומטבע הדברים, האנלוגי זול יותר מבין שניהם. יחד עם זאת, מוסדות רפואה, ביטוח לאומי, משרד הביטחון וגופים אחרים המספקים פתרונות ללקויי שמיעה  מסבסדים מכשירי שמיעה, כך, שמומלץ להצטייד במכשירים הטובים ביותר.

כאשר מגיעים לבחור את מכשיר השמיעה רצוי לבחור את זה המספק את מרבית הפונקציות המסייעות בהבנת הדיבור. בין הפונקציות הקיימות ניתן למצוא: ערוצי תדרים רבים המאפשרים כיוון והתאמה מדויקת בהתאם לעקומת השמיעה של המטופל, כאלו המאפשרים שליטה ברעשי רקע, כוונון עוצמות, כאלו המאפשרים תקשורת אלחוטית בין זוג המכשירים המותקנים על שתי האוזניים - כך שכיוון האחד משפיע על כיוון השני (דבר התורם לאיכות השמיעה). בעיקרון, מומלץ להצטייד בשני מכשירים לשתי האוזניים כאשר יש לקות שמיעה בשתיהן ולא לקחת רק מכשיר אחד. הדבר נכון להיעשות גם במקרה והלקויות שונות מאוזן אחת לשנייה. כל זאת, כדי ליצור איזון שמיעה נכון. מומלץ לקבל שירות ממכון שמיעה בעל מוניטין.
 

עוד ב60+

מהו דיור מוגן ולמי הוא מתאים?
איזה מכשיר שמיעה מתאים לכם?
מקטן ועד גדול מקטן ועד גדול
סדנה לסבים וסבתות בנהריה סדנה לסבים וסבתות בנהריה

תגובות תגובות
X