את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
העבודה היא חייו
דרוג:
בריאות וכושר |
כתב נהריה ברשת |
25/8/2010
העבודה לא פוסקת לעולם. זה מה שגילה ראש צוות טראומה בבית החולים לגליל המערבי נהריה, אדוארד חדאד, כשיצא לחופשה וטס לחו"ל ומצא עצמו מטפל בנוסעים פגועים
בחודשי הקיץ החמים, נראה כי הפיתרון הטוב ביותר לחופשה הוא טיסה להתרעננות בחו"ל. כך גם חשב ראש צוות טראומה בבית החולים לגליל המערבי בנהריה אדוארד חדאד, שהחליט לטוב לחו"ל. חדאד הגיע לשדה התעופה אך העבודה רדפה אחריו, כשנאלץ לטפל בגבר שהתמוטט.
"הגעתי לנתב"ג ורציתי כבר לטוס לחופשה" מספר חדאד ומוסיף " בגלל שהעבודה במלר"ד יכולה להיות מתישה החלטתי שאני נורא רוצה להתנתק ולנקות את הראש". בעודו מגיע לאולם הממתינים בנתב"ג, הבחין חדאד בגבר כבן 50, אשר לפתע התמוטט על הרצפה.
"שמעתי צעקות וקריאה לעזרה. לא חשבתי פעמיים, מיד רצתי לכיוון הגבר ומצאתי אותו מפרכס כשסביבו שלולית דם מהמכה שקיבל כשנפל על ראשו. מיד הבנתי שמדובר במחלת הנפילה. החלטתי לעצור את הדימום מהקרקפת בעזרת תחבושת לחץ ובמקביל קראתי לעזרה ראשונה שהגיעו תוך מספר דקות ופינו את האיש להמשך טיפול בבית חולים קרוב".
לאחר שהגיש טיפול בשדה התעופה, נראה כאילו החופשה שביקש חדאד עתידה להתחיל בשקט בלי מקרים יוצאי דופן. אך במהלך הטיסה חזרה לארץ, ישבה ליד חדאד צעירה בשנות ה-20 לחייה, שהתלוננה על כאבי ראש, סחרחורת וקושי בנשימה.
"לפני שהבנתי מה קורה האישה איבדה את הכרתה. קראתי מיד לשתי דיילות שעזרו לי להעביר אותה לקדמת המטוס, שם הצלחנו להשכיב אותה. ביקשתי מהדיילות שיביאו לי בלון חמצן ותיק עזרה ראשונה.
לאחר מספר דקות התעוררה הצעירה אך היא הייתה מבולבלת מאוד. שאלתי אם יש לה מחלות קודמות או רגישות לתרופות או מזון כלשהו וכשהיא ענתה בשלילה החלטתי לבדוק לה את המדדים. בהתחשב בעובדה שמדדיה העלו סימנים מחשידים לאירוע מוחי התלבטתי אם לבקש מהטייס נחיתת חירום".
למזלה של הצעירה המעולפת, לאחר שחדאד נתן לה נוזלים, היא חזרה להכרה מלאה וסיפרה שהיא נמצאת בתקופת וסת. חדאד החליט לוותר על נחיתת החירום ובחר להודיע לאמבולנס לחכות בנמל התעופה לכשיגיעו ליעדם.
מנהל בית החולים גליל מערבי ד"ר מסעד ברהום מסר בתגובה: "אני גאה בעובדים שלנו, שלוקחים אחריות ומפעילים שיקולי דעת מקצועיים גם כשאינם מחויבים לעשות כן. אני מודה לאדוארד חדאד על זריזות מחשבתו ומאחל לו ולכלל העובדים חופשה נעימה ובטוחה".