את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?
שחר חסון
נדב אבקסיס
שלום אסייג
אחד מתוך חמישה אנשים עלול ללקות בהפרעות קצב לב במהלך חייו
דרוג:
בריאות וכושר |
כתב נהריה ברשת |
15/3/2011
מחקר חדש בבית החולים לגליל המערבי נהריה בוחן אפשרויות טיפול חדשניות בבעיות קצב לב. ד"ר שאול עטר, מנהל מחלקת קרדיולוגיה: אנו בודקים כעת תרופה חדשה שיכולה להציל חיים.
פרפור פרוזדורים היא הפרעת קצב הלב השכיחה ביותר בעולם כיום. למעשה, כ 10-15% מאוכלוסיית העולם המערבי יפתחו פרפור פרוזדורים במהלך חייהם.
לפי ד"ר עטר: "לחולים עם פרפור פרוזדורים כרוני תחלואה מוגברת ואף תמותה גבוהה יותר. הם עלולים ללקות בתסחיפים (קרישי דם קטנים) הנוצרים בזמן הפרעת הקצב ועלולים להגיע לזרם הדם. התסחיפים עלולים לגרום לאירועים מוחיים או לחסימה של כלי דם ראשיים באזורים שונים בגוף החולה. כמו כן, לחולים עם פרפור פרוזדורים כרוני יש גם שכיחות גבוהה של אי-ספיקת לב ואף התקפי לב. "
כיום, קיימים מספר טיפולים ותרופות למניעת פרפור פרוזדורים או להאטת קצב הלב. בנוסף לכך, קיים במחלקה הקרדיולוגית של בית החולים לגליל המערבי ציוד חדיש ביותר המאפשר למנוע פרופור פרוזדורים ע"י צריבה חשמלית בחדר הצנתורים. יחד עם זאת, עקב התחלואה והתמותה הגבוהה הנלווית לפרפור פרוזדורים, נעשה חיפוש מתמיד וממושך אחר תרופות וטיפולים חדשים, יעילים ובטוחים, העשויים להקטין את הסיבוכים הנלווים למצב זה.
במחקר חדש שנערך במחלקה הקרדיולוגית של בית החולים לגליל המערבי בנהריה נבדקת תרופה חדשה שעשויה להקטין ואף למנוע את התמותה והתחלואה הגבוהה הכרוכה בפרפור פרוזדורים. בקבוצת המחקר יכולים להשתתף חולים עם פרפור פרוזדורים כרוני וממושך בגילאי 65 ומעלה, העונים על קריטריונים רפואיים שנקבעו מראש, אותם ניתן לברר טלפונית ביחידת המחקרים של המחלקה הקרדיולוגית. המשתתפים במחקר זוכים למעקב קפדני תקופתי במכון הלב, ובנוסף לכך נחשפים למיטב החידושים בקרדיולוגיה הקלינית העולמית.
ד"ר מסעד ברהום, מנהל בית החולים: "בית החולים שואף למצוינות אקדמית וקלינית. אני מברך את מבצעי המחקר במחלקה הקרדיולוגית ומקווה שיגיעו לתוצאות משמעותיות וחשובות. תופעת פרפור הפרוזדורים הינה מהשכיחות ביותר באוכלוסיה הכללית, ומכאן חשיבותו הגדולה של מחקר זה."