חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

דברים שרואים משם

12 בני נוער מבתי ספר תיכונים בנהריה, היו ברי המזל שנבחרו לנסוע למסע בצפון ניו ג'רזי, מטעם P2G (שותפות 2000 לשעבר), שם הדריכו במחנות קיץ של הקהילה היהודית. כתב "מבט חדש", טל קורן, שהתלווה למסע כשליח הקהילה, מספר על ילדים יהודים שהכינו מגיני דוד, על שירת "התקווה" שפתחה כל בוקר במחנה, על אם אמריקאית שביקרה 30 פעם בישראל, ועל שטח המחנה המדהים, שלא היה מבייש את קיסריה. נהריה-צפון ניו ג'רזי, יומן מסע
Bookmark and Share
לאחר עשרה ימים מרתקים בהם ביליתי בצפון ניו ג'רזי, כמלווה במסגרת פרויקט P2G בנהריה (שותפות 2000 לשעבר), לא הפסיקו לרוץ לנגד עייני תמונות של ילדים מקסימים מחייכים בזמן שבני נוער חדורי מוטיבציה ותחושת שליחות מנהריה מעבירים להם פעילויות על ישראל. באותם רגעים חלפו בראשי גם הפגישות שקיימתי עם האנשים הנפלאים של הקהילה היהודית, שעשו כל שביכולתם כדי להפיק את המירב מהביקור שלנו וסיפקו לי באדיבות רבה את כל המידע הדרוש לי לצורך הכנת הכתבה. מאיפה בכלל אפשר להתחיל לתאר את החוויה העצומה הזו? החלטתי שהכי קל ונוח יהיה פשוט לחזור שבעה חודשים לאחור, לתקופה בה החל התהליך כולו. יומן מסע, נהריה-צפון ניו ג'רזי.

12 מתוך 130
 
שותפות 2000 הינה תוכנית הדגל של הסוכנות היהודית, המחברת בין כ-45 ערים ואזורים בישראל לכ-550 קהילות יהודיות ברחבי העולם.

במסגרת פרויקט P2G, בו משמשות נהריה וצפון ניו ג'רזי ערים שותפות, הוחלט כי במהלך החופש הגדול תצא  "משלחת מנהיגות צעירה" של בני נוער מארבעת בתי הספר התיכוניים בנהריה שידריכו במחנות הקיץ של הקהילה היהודית בצפון ניו ג'רזי, כשהציפייה מהם היא שיציגו את חייהם האמיתיים תוך שם משלבים זיקה לעם היהודי ולמדינה בפרט ויצרו חיבורים אישיים עם המשפחות אצלם התארחו, צוות המחנה והילדים.

בחודש ינואר השנה החל תהליך גיוס המועמדים למשלחת, כשבשלב הראשון נבחרו 35 בני נוער מתוך 130 מועמדים. כדי להעשיר את ידיעותיהם של חברי המשלחת התקיימו סדנאות בנושאים שונים, ובהם זהות אישית ולאומית, דיבייט, הרצאה בנושא זרמים ביהדות ארה"ב ומערכת החינוך היהודי, אותה העבירה היועצת הפדגוגית של השותפות, מרסדס חדד, הרצאות מרבנים בנושאי יהדות ועוד.

לאחר חג הפסח נסעה הקבוצה לסמינר של יומיים בירושלים וסיירה בכנסת ובעיר העתיקה, כשעל בני הנוער הוטל להכין פעילות הדרכה באנגלית כדי לבחון את יכולתם. על סמך התהליך והחלטת אנשי הסוכנות, ובראשם רכזת "גשר לקשר", רוית שטינמץ-שמלה, יו"ר צוות קהילה, דינה טל והמורה המלווה, ברוך שקד, נבחר הצוות הסופי, שמנה 12 בני נוער.


ככל שהלך והתקרב מועד הנסיעה, נעשו הפגישות יותר ויותר אינטנסיביות, וכן מערכי השיעור הסופיים, שכללו את הפעילות שבני הנוער היו ידריכו במחנות, גובשו. כמו כן, מנהל המשרד הישראלי של פדרציית צפון ניו ג'רזי, עופר ליכטיג, נתן הסבר על המקום, אליו אנו נוסעים. לפני היציאה אירח אותנו ראש העירייה, ז'קי סבג, בלשכתו, ואיחל לנו הצלחה.

 דברים שרואים משם
 

הרגע לו ציפינו הגיע: השכמנו קום בהתרגשות רבה ועשינו את דרכנו לשדה התעופה בן גוריון, לקראת טיסה שנמשכה 11 שעות. לאחר שמתחנו את איברינו והתאוששנו חיכה לנו אוטובוס שלקח אותנו לבניין הפדרציה היהודית בצפון ניו ג'רזי, שם קיבלו אותנו בסבר פנים יפות רכזת קהילה ורפואה, שרית רון, אליה נגיע עוד בהמשך, השליחות הצעירות הגר ולירון, ומנכ"ל הפדרציה היהודית בצפון ניו ג'רזי, ג'ייסון שימוס, שבירך אותנו. רון סיפקה לנו פרטים אחרונים על הצפוי לנו, ובזו אחר זו הגיעו המשפחות המארחות וקלטו כל אחת זוג ילדים שיתארח אצלם בימים הקרובים.
 
געגועים לכותל
 
כדי להגיע לחשיפה רחבה ככל שניתן, הוחלט שהמשלחת תחולק לשתי קבוצות, כאשר כל קבוצה תורכב משישה חברים ומלווה, ותפעל במחנה אחר. כמו כן, בניגוד לשנים קודמות הוחלט להגדיל את מספר חברי המשלחת ואת כמות הימים שידריכו המנהיגים הצעירים במחנות, דבר שהביא להתרגשות רבה בשני הצדדים נוכח השינוי.

לאחר שנת לילה טובה התעוררנו ליום הפעילות הראשון במחנות, כששקד ליווה את חברי המשלחת שלו במחנה וריטנס השוכן בעיירה וויאן. אני עמדתי בראש המשלחת שנשלחה להדריך במחנה ע"ש ניל קלצקין, הנמצא בשטחו של המרכז הקהילתי היהודי, ה-JCC (Jewish Community Center), בעיירה טנפליי.
תמיד תהיתי אם כל אותן תוכניות טלוויזיה אמריקאיות עליהן גדלתי, ובהן נראו ילדים משחקים ונהנים במחנות קיץ מרהיבים ביופיים, אכן אמיתיות. כבר כעבור מספר דקות במקום, הבנתי שלא "עבדו" עלי. בלב יער מקסים הטובל בירוק מרענן, נבנתה תשתית מדהימה הכוללת מגרשי טניס, כדורסל, כדורגל ובייסבול, בריכות ושלל חוויות נוספות שסיפקו לילדים את כל הדברים עליהם חלמו.


דברים שרואים משם

כשהגענו למקום קלטו אותנו סטייסי בודקופסקי, אלן פיקלסטין ומיכל קליינמן ונתנו לנו את הזכות להוביל את שירת "התקווה", איתה פותחים כל בוקר במחנה. בני הנוער שרו את ההימנון בהתרגשות רבה, תוך שהם עומדים מול דגלי ארה"ב וישראל שנישאו זה לצד זה בגאון. מיד לאחר מכן החלו הקבוצות את הפעילות, כשיום זה הוקדש לפעילות מים. לילדים חיכו מגלשות מים ושלל אטרקציות, שעברו בין התחנות השונות בסדר מופתי מדי 45 דקות. המשמעת והארגון האמריקאי הדהימו אותי, ישראלי שכמותי, והדברים זרמו בצורה חלקה וללא טעויות. במהלך השעות הראשונות החלו חברי המשלחת להשתלב בקבוצות, כשהם מתכננים יחד עם צוות המחנה כיצד ישתלבו עם הפעילויות שהכינו בצורה הטובה ביותר, במהלך הימים הקרובים.


 דברים שרואים משם

כבר ביום השני נכנסו בני הנוער לעניינים והחלו להדריך, כשלכל אורך השבוע העבירו פעילויות רבות, ובהן הכנת מגני דוד, פעילות בנושא הכותל, במהלכה רשמו הילדים את משאלותיהם שנלקחו לארץ ויוטמנו בו, הכנת כדורי שוקולד משחקי חברה וספורט ועוד...

דברים שרואים משם
 
 

למרות שלא כל הילדים הגיעו ממשפחות יהודיות, המחנה שמר על צביון יהודי, כשהאוכל במקום היה כשר, ולא הוגש לנו בשר בימים שקדמו לתשעה באב. נוסף לכך, התרגשנו לראות שביום שישי חולקו חלות לילדים והתקיימה קבלת שבת.
 
הדריכה בבתי כנסת
 
במהלך הימים בהם שהיתי בצפון ניו ג'רזי, ניסיתי ללמוד כמה שיותר על אופי החיים של הקהילה היהודית במקום, אם חשוב להם לשמור על אורח חיים יהודי, וכיצד באים לידי ביטוי הקשרים עם ישראל ועם העיר השותפה נהריה.

שרית רון, האישה הנפלאה שהיתה אחראית על אירוח המשלחת, וליוותה אותנו במהלך הביקור כולו, הגיעה לתפקיד מתוך תחושת שליחות ורצון לעבוד במקום בעל פן יהודי. "המטרה שלי היא לחשוף כמה שיותר אנשים לפעילות, אותה אנו עורכים כדי שירחיבו את המעגלים וייקחו בה חלק פעיל", אמרה רון.


בסיום הטיול, כעבור מספר ימים, אמרה: "משלחת המנהיגות הצעירה מנהריה, שביקרה כאן בעשרת הימים האחרונים, זכתה לתגובות נפלאות מצד הקהילה המקומית, שהתרשמה מאוד מיכולותיהם. אין תחליף לחיבור האישי ולמפגש פנים אל פנים, ובני הנוער הצליחו ליצור חיבור בשלושה מישורים: עם המשפחות המארחות, עם הילדים במחנות ועם צוות המדריכים". אחד הפרויקטים המשמעותיים אותו ציינה רון הינה משלחת פרקליטים משלחת הפרקליטים מצפון ניו ג'רזי לישראל, שבעקבות הקשרים החמים שנוצרים בין חברי המשלחות הובילה ליציאת משלחת נוספת מישראל צפון ניו ג'רזי. אותם פרקליטים, יהודים ולא יהודים כאחד, משמשים שגרירים בכל פעם שמדברים על ישראל בקהילה המקומית.

פרט לרון, הצוות של P2G בצפון ניו ג'רזי היה מורכב ממספר בעלי תפקידים: השליח הקהילתי, סטיוארט לוי, רכזת צוות חינוך, פיליס מילר, והשליחות הצעירות לירון קרס והגר נדל. אגב, משרדי הצוות נמצאים בבניין הפדרציה היהודית של צפון ניו ג'רזי, דבר המסייע ביצירת חיבורים ומיזמים נפלאים עם שאר הארגונים שבמקום.

במטרה לחזק את הקשרים עם נהריה מנסה ועדת הקהילה של צפון ניו ג'רזי לקדם מספר פרויקטים בעתיד הקרוב, ובהם חילופי בתים, סיור מתנדבים, הגברת השימוש ברשתות החברתיות והוצאת משלחת של בני נוער מצפון ניו ג'רזי לנהריה, כדי שיוכלו לחוות את החיים האמיתיים בארץ ולשמש שגרירים כשיחזרו לארה"ב.

בנוסף למשלחות המגיעות מדי פעם ונשארות לתקופה קצרה, נמצאים באופן קבוע בצפון ניו ג'רזי שליח קהילתי ושני שליחים צעירים, הנשארים במקום לתקופה של שנה ומעלה, ועם תום תקופת השליחות מוחלפים בשליחים חדשים.

לירון קרס בת ה-23, ששימשה שליחה צעירה בצפון ניו ג'רזי,  התלוותה למשלחת שלנו מספר פעמים במהלך השבוע, וסייעה לנו רבות. לירון, בחורה מבריקה, אנרגטית ומלאת אהבה למדינה, היתה חברה בצופים ומעורבת במשלחות בעבר. על האפשרות להיות שליחה צעירה של הסוכנות היהודית שמעה מחברים, והחליטה שהיא רוצה לקחת חלק בחוויה.

לאחר תהליך מיונים קפדני שנמשך כחצי שנה, הצטרפה קרס לקהילת צפון ניו ג'רזי. "במשך השנה האחרונה הדרכתי בבתי כנסת, עבדתי עם שבט של הצופים ואירגנתי פעילויות על ישראל לכל הגילאים", מספרת לירון, שתסיים את שנת השליחות שלה בקרוב.

הקשר של הקהילה לנהריה מתבטא בהמון תחומים, והילדים בבתי הספר הכירו את העיר במהלך השיעורים של לירון. הביקור של להקת קולות עמל בשנה שעברה הותיר רושם רב, ובקהילה מצפים לשובם. "אני מסיימת עם סיפוק מטורף ותחושה שנתתי את כולי. העובדה שיש ייצוג של ישראל חשובה מאוד לקהילה המקומית", סיכמה קרס
.
קיבלה שתי בנות במתנה

לכל אורך הביקור שמעתי דברים מרגשים מחברי המשלחת על הנדיבות ורוחב הלב שהפגינו המשפחות המארחות כלפיהם, ושמחתי על ההזדמנות שניתנה לי לשוחח עם כמה מהן ולהבין את הסיבה שבגינה החליטו לפתוח את ביתם וליבם ואת הקשר שלהם לארץ וליהדות.

משפחת בקנר מחוברת בכל רמ"ח איבריה ליהדות ולמדינת ישראל. אם המשפחה, הילדי בקנר, ביקרה כ-30 פעם בישראל ובעלה חבר בבית הכנסתYoung Israel . בני הזוג בקנר תומכים בצה"ל באופן נלהב ומקפידים לשלוח חבילות שי לחיילים. החיבור למדינה גדל כשאדם, בנם הבכור של בני הזוג בקנר, החליט לאחר סיום התיכון לעזוב את ארה"ב, ובימים אלה הוא מסיים שירות צבאי בגולני.

לאחר ניסיון מוצלח באירוח משלחת בשנה שעברה, החליטה משפחת בקנר לארח צעירים ישראלים גם השנה. "אבי ואיתמר שהתארחו אצלי הם בחורים מדהימים, והילדים שלי התחברו אליהם בצורה נפלאה. אני בטוחה שכשבני ג'ייק יגיע לישראל, הוא יבקר אצלם. אני חושבת שכולם צריכים לארח את החבר'ה הצעירים מישראל", אומרת בקנר, "זו דרך נפלאה לחזק את הקשרים עם ישראל, וכעת יש לבני ג'ייק שני חברים חדשים".

קרלה רודו, המשמשת מנהלת מחנה הקיץ ב"וירטינס", שמעה שסטיוארט לוי ושרית רון מחפשים משפחות שיארחו צעירים מישראל, וחשבה שזו הזדמנות נהדרת למשפחתה להיחשף לתרבות אחרת. אלא שאפילו היא לא תיארה לעצמה שהחיבור יהיה כל כך מיידי. "יש לי שלושה בנים משלי, ולאחר הימים האלו אני יכולה להגיד שיש לי לראשונה שתי בנות", אמרה רודו, "יהב ואביב שהתארחו אצלי מקסימות. במהלך השבוע הן בילו יחד עם הבנים שלי וחבריהם, וניהלו שיחות על החיים בישראל ועל השירות הצבאי המצפה להן. חשוב לי מאוד שהילדים שלי יבינו שארה"ב היא הבית שלהם, אך גם ישראל. אם אין לנו הזדמנות לבקר, זה חיוני שימשיכו להגיע משלחות מישראל, כדי להמשיך ולשמור על הקשרים".


 

כשרבקה פסטר, בת ה - 17, שעבדה ב-JCC,קיבלה אי-מייל שמחפשים משפחות לאירוח בני נוער מנהריה. היא פנתה לאמה, ברברה פסטר, שהסכימה מיד לפתוח את ביתה ואת ליבה.

משפחת פסטר אירחה ברוחב לב את אור ונועה, ושני הצדדים לא ישכחו חוויה מדהימה זו עוד זמן רב. "למדתי מהבנות המון, כמו על בית הספר שלהן, על כך שהן יכולות לבקש את התפקיד אותו היו רוצות למלא בצבא, על האוכל אותו הן אוהבות, על השורשים שלהן ועל טקסים יהודיים שונים, כמו החינה", אמרה פסטר.

לאחר שנים רבות בהן לא ביקרה פסטר בישראל, היא עדיין מתארת בעיניים נוצצות את הימים שבילתה בקיבוץ. בשנה הבאה, כשבתה רבקה תבקר בישראל, היא בטוחה שתבקר את אור ונועה. "היה חשוב לי לקשור קשרים אישיים, ליצור פנים ושמות, ולא רק קשרים בין מדינות. כעת, כשרבקה תקרא על ישראל, זה יהיה על החברות של אור ונועה".

אחת הנשים המיוחדות שיצא לי לפגוש ב-JCC, היתה אסתר מזור, המנהלת את מחלקת ההשכלה והפנאי למבוגרים, ונמצאת כאן מזה 22 שנה. בנוסף לתפקידה הרשמי משמשת מזור גם רכזת המתנדבים במקום. "אבי לוינסון, ששימש בעבר מנכ"ל ה- JCC בצפון ניו ג'רזי, נסע לנהריה בשנת 2005, התאהב במקום וכך החלה השותפות", נזכרת מזור. מאז ועד היום התפתחו בין הצדדים קשרים אישיים, כשמשלחות מגיעות לביקורים משני הצדדים וצוות קהילה משתף כמה שיותר גופים כדי לחזק את הקשר וליצור פעילויות רבות, וביניהן סדר ט"ו בשבט, חגיגות יום העצמאות, פסטיבל סרטים ישראלי ועוד. "פה צריך להתאמץ כדי לשמור על אורח חיים יהודי. החלפת המידע עם חברינו בנהריה עוזרת לנו להבין את אורח החיים שלהם ומסייעת לנו בחיזוק הערכים היהודיים", מסכמת מזור.

שליח הקהילה יצא מגדרו

אחד מעמודי התווך בקהילה היהודית במקום הינו רבי אלי אלן, העומד במסגרת תפקידו בראש ארגון "הלל", הפועל בארבעה קולג'ים מקומיים בצפון ניו ג'רזי, ומאחד את הסטודנטים סביב ערכים יהודיים. מדי שבוע מתקיימים מסיבות, ערבי באולינג ופעילויות חברתיות נוספות, בהם נוטלים חלק למעלה מ-2,000 סטודנטים. "אנחנו מחוברים מאוד לישראל ולכל מה שמתרחש בארץ. הסטודנטים שלי ביקרו בישראל במסגרת פרויקט 'תגלית ומסע', והביקור הותיר בהם רושם רב. אני שמח על ההזדמנות שניתנה לי למלא תפקיד חשוב זה, ולארח סטודנטים ישראלים בביתי לתפילות. חשוב לי להדגיש שאנחנו עם אחד שחייב להיות מאוחד", אמר הרב אלן.

אחד המרכזים הקהילתיים החשובים בצפון ניו ג'רזי הינו -YJCC שבראשו עומדת אורנית מיכאל. כבר בכניסה ניתן היה לראות את החשיבות שמייחסים לישראל, כשדגל המדינה תלוי במקביל לדגל ארה"ב, וסמלים יהודיים נוספים נמצאים בכל פינה. אחת התוכניות החשובות שמפעיל ה- YJCC הינה "Open Hearts, Open Homes" (לבבות פתוחים, בתים פתוחים),שזכתה בלא מעט שבחים ומחמאות. במהלך שלושה שבועות בחופשת הקיץ, מגיעים לארה"ב ילדים שנפגעו בפעולות טרור בישראל, מתארחים אצל משפחות אמריקאיות ומשתלבים בקייטנה. הפרויקט, שפועל זו השנה העשירית, יצר קשרים חמים שלא יינתקו לעולם, והילדים שזכו להתארח בה, וחלקם אף הקים כבר משפחה, אירחו את חבריהם מצפון ניו ג'רזי אצלם.


 

פרויקט חשוב נוסף שמקיים ה- YJCC הוא טיול המשפחות לישראל, היוצא מדי פברואר ונמשך עשרה ימים. האירוח אצל המשפחות בארץ נותן את התפיסה לגבי החיים האמיתיים, ויוצר קשר אישי המאפשר להזדהות עם המציאות הקיימת בארץ. "הרעיון הוא להביא את ישראל בצורה אחרת ושונה מהתמונה הקשה המוצגת בחדשות", אמרה אורנית.

במהלך הנסיעות הרבות שלי בקהילה היהודית, זכיתי לטרמפ מפיליס מילר, רכזת צוות החינוך. פיליס הינה אשה חייכנית הגאה מאוד ביהדותה, ומוכרת מאוד בקהילה המקומית. משפחתה של פיליס שוהה בארץ, ולמרות הקשיים הכרוכים בכך, היא מקפידה על קיום כל המצוות, קטנות כגדולות. התרשמתי מאוד מבתי הכנסת אותם הראתה לי, כמו גם מסיפורים על אווירת השבת המיוחדת בשכונה בה היא מתגוררת.

במהלך עשרת הימים המרתקים התגבשנו יחד כקבוצה במהלך הפעילויות אותם עברנו, כגון ערב הבאולינג, הטיול לניו יורק וארוחת הפרידה החגיגית, בה לקחו חלק המשפחות המארחות, עובדי P2G ויו"ר צוות הקהילה, סוזן פן. פתאום קלטתי שעברנו מסע מרתק, אותו אנתח באופן אישי ככל שיחלוף הזמן, והיה לי חשוב לשמוע כיצד מסכמים המנהיגים הצעירים את החוויה, ומה ייקחו איתם הלאה, כצידה לדרך.



"ההכנה למשלחת היתה מאוד אינטנסיבית וארוכה, והציפייה להתקבל הלכה וגדלה מיום ליום", סיפרה אביב מניס, אחת הילדות הבוגרות והאופטימיות ביותר בהן זכיתי להיתקל, "לא ידעתי בדיוק לקראת מה אני הולכת, אבל בסופו של דבר קיבלתי מעל ומעבר. משפחת רודו היתה מדהימה וחמה, ואירחה אותנו בצורה הכי טובה שיש. במחנה בו שהיתי היתה אווירה ביתית וכיפית, ונוצר חיבור מיידי עם צוות המדריכים, ששאל אותי רבות על ישראל, דבר שגרם לי תחושת גאווה. הימים הללו ייחרטו בזיכרוני כל ימי חיי, ואני ממליצה בחום לכל אחד, שיש לו את ההזדמנות, לעשות כל שביכולתו כדי להתקבל למשלחת".

את הגושפנקה הסופית להצלחת המשלחת נתן סטיוארט לוי, שליח הקהילה היהודית בצפון ניו ג'רזי, במכתב שהפיץ לכל אנשי הפדרציה, ובו צוין: "כל מי שוחחתי איתו משני צידי השותפות, נלהב מאוד מהמשלחת. העובדה שהצליחו ליצור נוכחות חיובית בשני מחנות הקיץ, מעידה על רמת המוכנות, הגמישות והרוח הישראלית אותה גילו. שאלה אחת שבה ועולה: מדוע הם לא נשארים לזמן ארוך יותר?".

"החיבור הזה הוא העתיד של עם ישראל"

 
כך אומרת יו"ר שותפות נהריה-צפון ניו ג'רזי בשמונה השנים האחרונות, רעיה שטראוס בן דרור
 

 

יו"ר שותפות נהריה-צפון ניו ג'רזי בשמונה השנים האחרונות, רעיה שטראוס בן דרור, המשמשת גם יו"ר ועדת השותפויות הגלובאליות של התוכנית, מסרה השבוע: "השותפות
מוציאה לפועל תוכניות לחיזוק הקשרים בין בני הנוער משתי הקהילות, בקהילה ובמערכת החינוך. פרויקט מנהיגות צעירה חושף את בני הנוער מהארץ ומחו"ל לרבדים השונים של העולם היהודי. הקשרים האישיים שנוצרים במהלך הפעילות חשובים להבטחת המשך קיומו של העם היהודי.

"מול שיעור ההתבוללות הגדל של יהודי העולם, והקשרים המשפחתיים המתמעטים בין יהודים בארץ ובחו"ל, הפעילות של שותפות 2000 מעניקה הזדמנות ליצור קשר חדש ומשפחה חדשה, שבה הזהות המשותפת מחליפה את קשרי הדם. החיבור הזה הוא העתיד של עם ישראל. השותפות יוצרת חיבור חזק ומשמעותי עבור שני הצדדים, ומבטיחה את המשך הקשר בדור הבא, גם בין אנשים שבדרך אחרת לא היו מתחברים. עבור הישראלים, המפגש עם קהילה שבה השמירה על אורח חיים יהודי אינה מובנת מאליה (שבתות, חגים וכו'), מהווה הזדמנות להכיר פנים אחרות של העם היהודי ולחיזוק הזהות היהודית. בכל פעם שמשלחות המנהיגות הצעירה חוזרות לארץ, אני מתרגשת לשמוע את המסר 'נסענו כישראלים וחזרנו כיהודים'. 

"עבור אנשי הקהילה היהודית בחו"ל, המפגש וההיכרות האישית עם בני נוער שחיים בישראל, מחזקים את הקירבה וההזדהות של בני הנוער והמשפחות המארחות בארה"ב עם ישראל. כך, גם אנו בנהריה תורמים לחיזוק הקהילה היהודית בצפון ניו ג'רזי, באמצעות יצירת קשר אישי עם צעירים ישראלים. החזון שגיבשנו בשותפות 2000 עם יושבי הראש של השותפויות, בישראל ובצפון אמריקה, הוא: 'עם יהודי גלובאלי ומאוחד המורכב ממארג מגוון של יחידים, משפחות וקהילות משגשגות, כשישראל היא ליבו'.

"אני גאה בשותפות 2000 על תוכנית 'מנהיגות צעירה', 'מסע' ותוכניות קשרי קהילה נוספות בין בתי ספר, מרכזים קהילתיים, עמיתים מקצועיים ועוד. פעילויות אלו, המתקיימות בנהריה ובשותפויות האחרות בתוכנית, יוצקות תוכן משמעותי לזהות היהודית. אנחנו עם אחד בכל מקום, ויש לנו תפקיד זה בחייו של זה".

 
לצפייה בכל התמונות לחצו כאן>>

עוד במגזין

מה היתרונות של בדיקות גנטיות
איך לחגוג אירוע בת מצווה במועדון: המדריך המלא
טיפים שחשוב לדעת לפני שקונים קלנועית
הדרכים הבטיחותיות ביותר לרכיבה על רייזר - טיפים שחייבים להכיר

תגובות תגובות
X