גם אם רפי שושן היה משחק כדורגל 50 שנה, תמיד היו זוכרים לו דבר אחד: את שער הניצחון המופלא שכבש, שבזכותו הודחה מכבי תל אביב ממשחקי גביע המדינה בראשית שנות ה-60. מאז אותו שער חורר שושן רשתות רבות נוספות, אך דבר לא ישווה לאותו רגע מופלא ונדיר, בו רשמה נהריה את אחד מהישגיה הספורטיביים הגדולים ביותר.
![]() |
את רפי הכרתי לראשונה בשכונת טרומפלדור בנעורנו , וכל רצונו היה לשחק כדורגל.
בשנות ה-60 הוקמו שתי קבוצות בשכונה: הספרדים והאשכנזים, כאשר את האשכנזים אימן מאיר בן ארי , וכך בכל שבת היינו נפגשים במגרש הכדורגל ומשחקים. בזכות אותן שתי קבוצות התפתחו גדולי השחקנים של נהריה , ולאחר שהתגלה כישרונם הם עברו לקבוצת הכדורגל של הפועל נהריה, וכך היה עם רפי. אני עדיין זוכר איך נזכרתי איך אביו המנוח, יחיא, היה לוקח את כל ילדי השכונה בכרכרה שהיתה לו, כדי לראות את משחקיו של בנו באיצטדיון בנהריה. כמו מרבית השחקנים האחרים, גם רפי עבד במקביל למשחק, וסייע בפרנסת המשפחה כאשר עבד במפעל ישאסבטס, כמו שאר חבריו לקבוצה.
מאמנו בעבר, משה אביבי, תימצת היטב - במשפט אחד - מי היה רפי: "זה היה שחקן עם נשמה, ולא חשוב מה יהיה תפקידו במהלך האימון או המשחק" .
רפי תמיד היה קשוב לחבריו ואהוד על ידי חבריו לקבוצה ובנהלה .
לאחר פירוקה של הפועל נהריה החל רפי לאמן קבוצות נערים ונוער באזור הגליל המערבי. הוא מעולם לא זנח את שכונת טרומפלדור, ותרם מזמנו וממרצו לפיתוח השכונה, ותקופה מסוימת אף שימש נציג השכונה בעירייה. גם כיום ממשיך רפי לאמן ילדים באזור. רפי, נשוי ואב לשניים, יכול להיות גאה בדור ההמשך: בנו, מיכה שושן, היה כדורגלן מצטיין, וכיום מנהל ביחד עם אבי סבג את האקדמיה לכדורגל בקיבוץ עברון.
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|