חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

עורכת הדין טל איטקין - ביטויים פוגעניים

לאחרונה ניתנה החלטה קצרה אך נחושה, ע"י כב' השופט שאול שוחט, שמטרתה להילחם בתופעה המדאיגה שנפוצה בקרב עורכי-הדין, המנצלים את כתבי טענות הערעור ככר פורה לפריקת תסכולם מהחלטת בית-המשפט קמא וכוללים בכתבי הטענות ביטויים פוגעניים מאין כמותם כלפי בית-המשפט.
Bookmark and Share


עוה"ד טל איטקין משמאל בתמונה

לאחרונה ניתנה החלטה קצרה אך נחושה, ע"י כב' השופט שאול שוחט, שמטרתה להילחם בתופעה המדאיגה שנפוצה בקרב עורכי-הדין, המנצלים את כתבי טענות הערעור ככר פורה לפריקת תסכולם מהחלטת בית-המשפט קמא וכוללים בכתבי הטענות ביטויים פוגעניים מאין כמותם כלפי בית-המשפט.

החלטתו של השופט שוחט התייחסה לערעור שהוגש על החלטת בית המשפט לענייני משפחה. השופט קבע נחרצות, כי אין לאפשר לכתב טענות המכיל ביטויים כה נלוזים לבוא בשעריו של בית המשפט וסירב להתייחס לבקשת הערעור גופה עד אשר יתוקן כתב הטענות באופן שיוסרו לאלתר הביטויים העולבים. השופט מתח ביקורת קשה על טענות עוה"ד ביחס ליהירות שהפגין בית המשפט קמא וחוסר הבנה ביחס לסוגיה שנדונה בפניו, ואף גינה את הרמיזות שנכללו בכתב הטענות אודות קיומו של משוא פנים בקרב ביהמ"ש. בהחלטתו ציין השופט שוחט, כי לא יעלה על הדעת שבית המשפט יבליג על ניסוח כתבי טענות שחורגים מן המקובל וחוצים כל נורמה מקובלת לפנייה לבית המשפט. 

 עורכת הדין טל איטקין מסבירה
כי יש לברך על החלטות שכאלו, הנוהגות באפס סובלנות כלפי עורכי-דין ובעלי דין המבזים בהתנהגותם את בית המשפט. ברור לכל כי ההליך המשפטי נתפס בעיני רבים מבעלי הדין כחוויה בלתי-נעימה ואף מצלקת. עם זאת, מדגישה עוה"ד טל איטקין, דווקא במצבים סבוכים אלו נמדד עורך הדין בגדולתו כמי שיודע לתרגם את תחושות לקוחותיו בשפה המכבדת את המותב הדן בבקשה. כפי שציין השופט שוחט בהחלטתו, לעיתים נדמה כי הנייר יכול לסבול הכל, אך אל לעורכי הדין ובעלי הדין לטעות בחושבם כי מידת הסיבולת של בית המשפט זהה לזו של הנייר. משכך, טוב יעשו בתי המשפט אם ילכו בדרכו של השופט שוחט ויסרבו לדון בכתבי טענות המכילים ביטויים פוגעניים כלפי בית המשפט. החלטות כגון אלו, ירתיעו את עורכי הדין וישימו סוף למדרון החלקלק שבעטיו הופכים כתבי הטענות לאוסף של ביטויים מכפישים. עוה"ד טל איטקין מבהירה כי כוחם של דברים אלו יפה גם ביחס לטענות הנטענות כלפי הדין שכנגד, אשר מכילות אמירות פוגעניות ומשפילות שהדעת אינה סובלת. גם ביחס לכתבי טענות אלו, טוב ייעשו בתי המשפט אם יורו על תיקונם או מחיקתם, כדי שהביטוי "דרך ארץ קדמה לתורה" לא יהפוך לאות מתה.

עוד במשפט וביטוח

לפני תביעת ביטוח לאומי? הגנו על עצמכם עם עורך דין
עו"ד תעבורה והסדרי טיעון: אסטרטגיה נכונה בבית המשפט
ישראל כחלק מתהליך הגלובליזציה: הוצאת דרכון פורטוגלי
מה זה איחוד משפחות?

תגובות תגובות
X