ככלל, הפרעות האכילה הבולטות והשכיחות ביותר כיום ברחבי העולם הן האנורקסיה, הנורבוזה והבולימיה שלמעשה ברוב המקומות נחשבות כל אחת מהן להפרעה נפשית לכל דבר ועניין.
הפרעות אלו יכולות להתפתח בקרב נשים בשל סיבות שונות ומשונות החל מדימוי עצמי שלילי, בטחון עצמי נמוך, ביקורת אישית מופרזת, תלות יתר בסביבה, התעללות ו/או הטרדות כאלו ואחרות. כל הפרעת אכילה מהווה למעשה מין מצב של חרדה, כעס ורגשות אשמה ומתבטאת בהתנהגות והתנהלות קיצונית בכל הקשור לאוכל ומזון.
מקרים רבים של הפרעות אכילה כמו בולימיה ואנורקסיה נרבוזה מתגלים בשלב מתקדם יחסית, זאת משום שהסממנים "מתחבאים" לרוב במסווה של התנהגויות נורמליות ולגטימיות לכאורה, אלא שצריך לדעת לאבחן בצורה נכונה ומקצועית את הסממנים הקטנים שמגיחים מעת לעת.
אבחון ההפרעות אכילה יכול להתבצע ע"י גורם מקצועי מוסמך, כאשר הפניה תתבצע לרוב מאנשי המשפחה כיוון שהסובל מההפרעות, ברוב המקרים, יעשה את המירב בכדי "לטשטש" את קיומן ומשום כך יש לשים לב היטב למכלול של התנהגויות, שינויים וסממנים שאמורים להצביע על קיומן מבעוד מועד.
בקרב הסובלים מאנורקסיה נורבוזה ניתן להבחים בסממנים הבאים:
1. הפחתה משמעותית במזון באופן קיצוני ולא ברור, שלא עומדת בדרישות המזון היומי.
2. פחד גדול מעלייה במשקל ומעקב אחר קלוריות ומשקל - מדידה קבועה של קלוריות ורתיעה מקלוריות עד כדי הימנעות מאכילה.
3. תפיסת גוף רזה "כשמן".
4. פעילות גופנית מוגברת.
5. השפעה של מראה הגוף על ההערכה העצמית והביטחון.
6. פרפקציוניזם בכל מיני תחומים ושאיפה מוגזמת למצוינות..
7. עיסוק רב במזון אבל לא באכילתו - קנייה, בישול, הכנה לאחרים וכו' אבל הימנעות מאכילתו.
8. צריכה של משקאות דייאט בכמויות חריגות.
9. קיצוץ המזון לחתיכות קטנות - כדי להאריך את זמן הארוחה.
10. לעיסת מסטיקים בניסיון להתגבר/להדחיק את הרעב.
מכלול הסימנים הללו מעידים על קיומה של הפרעת האכילה אנורקסיה נורבוזה, ומחייבת פנייה בהקדם לגורם מקצועי כמו פסיכולוג/ית קליני/ת עם דיווח מלא ומסודר לגביהם, דבר שיאפשר אבחון וטיפול יסודי ויעיל בבעיה. ככל שהפנייה לאיש המקצוע והאבחון יתבצעו מוקדם יותר, כך ההליך והתאמת הטיפול המתאים יטיבו עם המקרה.
© כל הזכויות שמורות ל "Ncity.co.il" |
נבנה על ידי EKDESIGN
![]() |
---|