חדשות גלריות תמונות מגזין ספורט תרבות ופנאי חברה וקהילה חינוך ולימודים חיי לילה
חפש באתר

מקורות מידע מומלצים ברשת

אורית צוקר - טיפול בחרדות וייעוץ זוגי

הולי בייגל - שירותי קייטרינג חלבי

לימודי הנדסה - הפקולטה להנדסה כימית

פיקסייל - הדפסת תמונות על חומרים

שטרן ושות’ - משרד רואי חשבון בצפון

תושב חוזר - כל מה שכדאי לך לדעת

תמיכה לעמותות - הקמה, רישום וייעוץ

לוח אירועים

  

סקר מקומי

את מי מהסטנדאפיסיטים הבאים הייתם רוצים לראות בנהריה?

  • שחר חסון
  • נדב אבקסיס
  • שלום אסייג

מכשירי שמיעה

כל מה שכדאי לדעת בעניין רכישה והתאמה של מכשירי שמיעה - חיבור המכשיר והתאמתו, בדיקות מידות, העצמאות הפיזית וכן על ההבדל שבין מכשיר שמיעה דיגיטלי לאנלוגי בסיקור מיוחד זה.
Bookmark and Share

ככל שאנו מתבגרים, גופנו עובר שינויים שחלקם אינם קלים, הגורמים לנו לשנות את אורח חיינו בצורה משמעותית. אחד מתסמיני הגיל שדורש טיפול הוא התדרדרות בשמיעה שנובעת כתוצאה מתהליכי ניוון שונים וגם מגורמים סביבתיים כמו רעשים חזקים שפוגמים ביכולת השמיעה. במקרים בהם חווים התדרדרות בשמיעה, חשוב להתייעץ עם רופא מומחה שיוכל לייעץ מה לעשות ובמידת הצורך גם להתאים לכם מכשיר שמיעה שיאשר לכם לשמוע צלילים וקולות בצורה צלולה ולחזור לשגרה מבורכת.

מכשיר שמיעה דיגיטלי לעומת מכשיר שמיעה אנלוגי

כיום יש בשוק שני סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה המסווגים לדיגיטליים ואנלוגיים. מכשירים דיגיטליים הם המתקדמים יותר ומאפשרים לא רק להגביר צלילים מסביב אלא גם לסנן רעשי רקע ולהגביר קולות בהתאם לטון שלהם. ישנם אפילו מכשירים שניתן לחבר למכשירי מדיה כמו טלוויזיה או מחשב, כך שתוכלו לשמוע בצורה ישירה את מה שמתרחש שעה שאתם צופים בהם. לעומת המכשירים הדיגיטליים, מכשירי שמיעה אנלוגיים מגבירים את כל הקולות בצורה אחידה בלי הבדלים בטונים, מה שגורם להם להיחשב לפחות מתקדמים.

רכישה והתאמה של מכשירי שמיעה – מה חשוב לדעת?

על מנת שניתן יהיה להתאים לכם מכשיר שמיעה שישמש אתכם בצורה הטובה ביותר, חשוב שתדעו מספר דברים מראש, לפני תחילת הליך ההתאמה:

1.    חיבור המכשיר – מכשירי שמיעה כיום הם חיצוניים או פנימיים. אלו החיצוניים הם זעירים ומתחברים לאוזניה מיוחדת המוחדרת לתוך האוזן ומגבירה את הצלילים סביב. לעומת זאת, המכשיר הפנימי גם הוא זעיר ונכנס לתוך האוזן, אך אין לו חיבורים חיצוניים וניתן להוציא אותו באמצעות חוט קטן המחובר אליו.

2.    התאמת מכשיר – כאשר תלכו להתאמת מכשיר, דעו שמבנה האוזן משפיע על הסוג שיתאים לכם. מצב זה גורם לכך שלא כל מכשיר יתאים לכם ואולי תצטרכו אחד ששונה מזה שחשבתם עליו. ההתאמה תבוצע על ידי קלינאי תקשורת והיא תקפה בייחוד בכל הנוגע למכשירים דיגיטליים מתקדמים.

3.    בדיקת מידות מדויקות – מכשירי השמיעה מותאמים לא רק למבנה האוזן אלא גם לגודלה ולמאפיינים השונים שלה. על מנת שהמכשיר יותאם לכם בדיוק, אוזנכם תצופה בחומר מיוחד וגמיש שמתייבש ומתאים את עצמו לצורתה. באופן הזה מתקבלת תבנית עם המבנה המיוחד של האוזן שלכם, מה שמאפשר להתאים ביתר דיוק את מכשיר השמיעה שלכם.

4.   עצמאות פיזית – על מנת להתאים מכשיר שמיעה, יש לבנות אותו באופן שמתחשב ביכולות ובמגבלות הפיזיות של כל אדם ואדם, ובשאלה האם הוא מסוגל להרכיב אותו באופן עצמאי.

התדרדרות בשמיעה אין משמעה שהחיים נגמרו ועם הטכנולוגיה המתקדמת כיום - גם אתם והקרובים לכם תוכלו ליהנות ממכשירי שמיעה מתקדמים שישדרגו את איכות חייכם.

עוד בבריאות וכושר

מתי כדאי להזמין הדברה לעסקים?
מהו ביטוח סיעודי ומתי יש להפעילו?
ליצור סביבה מרגיעה בחצר הפרטית שלכם
טיפול של דיקור סיני

תגובות תגובות
X